Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig Formule 1-coureur geen fan van sprintraces

Voormalig Formule 1-coureur geen fan van sprintraces

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Alfa Romeo F1 De F1-commissie laat momenteel onderzoeken of de sprintraces haalbaar zijn. Als de werkgroep met positief nieuws worden er proefballonnen opgelaten tijdens drie GP-weekenden: Italië, Canada en Brazilië. Tijdens deze GP’s krijgen de coureurs met een ander weekendformat te maken. Op vrijdag wordt slechts een vrije training gehouden. Na de vrije training volgt een ‘gewone’ kwalificatie, die de startopstelling voor de sprintrace op zaterdag bepaald.

Op zaterdag volgt wel of niet (dat is nog niet duidelijk) een tweede vrije training en later in de middag een sprintrace. De sprintrace is een race die korter is dan de ‘normale’ Grand Prix. Zo is de afstand die de coureurs afleggen tijdens de sprintrace ongeveer 100 kilometer, oftewel een derde van een normale Grand Prix. De uitslag van de sprintrace bepaald dan weer de startopstelling voor de hoofdrace die, zoals gebruikelijk, op zondagmiddag wordt gehouden.

Over het algemeen zijn de reacties op de mogelijke sprintraces positief. De meeste teams stemden in en daarnaast zijn ook het merendeel van de coureurs wel te porren om iets nieuws te proberen. Een van hen is Alfa Romeo -coureur Antonio Giovianzzi. “Ik heb zoiets al meegemaakt in de Formule 2, ook al zal de grid voor de Formule 1 niet omgekeerd worden”, zei hij. “Maar over het algemeen vind ik dat de Formule 1 een beetje moet experimenteren met het format, en ik ben benieuwd of het er komt en hoe het zich zal ontwikkelen.”

Een coureur die er vrij weinig in ziet is Robert Kubica, de reservecoureur van Alfa Romeo Racing. “Ik zie het meer vanuit het perspectief van de toeschouwer, omdat ik zelf geen races rijd”, zei hij. “Ik denk niet dat het weekendformaat de sleutel is om de Formule 1 spectaculairder te maken. Ik vind het leuk zoals het nu is”, zei Kubica.

“Ik denk dat het in het DNA van de sport zit dat we de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag zien. Nu wordt het vreemd voor de fans om vrijdag een kwalificatiesessie te zien,” voegde de Pool toe.

De Poolse coureur vergeet in zijn overweging dat de kwalificatie door de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig Formule 1-coureur geen fan van sprintraces