Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig McLaren en Ferrari-coureur: "Zelfs Senna leerde van Prost"

Voormalig McLaren en Ferrari-coureur: “Zelfs Senna leerde van Prost”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Stefan Johansson reed in de jaren tachtig zowel voor Ferrari als voor McLaren . De Zweed reed in totaal tien seizoenen mee in de Formule 1 en, behaalde twaalf podiumplaatsen. Daarnaast was Johansson ook de teamgenoot van Alain Prost bij McLaren in 1987, waarna hij plaats moest maken voor Ayrton Senna . Tegenwoordig is Johansson, wonend in Los Angeles, actief als manager van enkele IndyCar-coureurs en heeft hij zijn kunsthobby uit kunnen werken tot een prachtig bedrijf. RacingNews365 blikte met de sympathieke Zweed terug op een interessante autosportcarrière waarin hij ook meerdere keren het pad kruiste met Nederlandse coureurs.

Johansson, inmiddels 64 jaar oud, geniet zichtbaar vanuit zijn atelier wanneer hij terugblikt op zijn Formule 1-carriere. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode in de Formule 1. Het was vooral geweldig om voor Ferrari te rijden, dat is een herinnering voor het leven. Iedere coureur wil ooit voor Ferrari hebben gereden en gelukkig heb ik die kans gekregen. Twee jaar geleden kwam ik nog eens in Maranello en als je je dan meldt bij de poort, weet je niet wat je te wachten staan. Vanuit alle gedeeltes uit de fabriek komen er namelijk oud-monteurs en engineers naar je toe om je te groeten en te omhelzen. Sommige zijn zelfs tot tranen toe geroerd als je er bent. Dat zegt denk ik alles over Ferrari, de passie straalt er bij dat merk vanaf.”

“Het opent ook deuren, heel veel deuren en in alle mogelijke plaatsen ter wereld. Als mensen weten dat je voor Ferrari hebt gereden, dan doet dat toch wat mensen. Ik sta daar nog altijd van te kijken, maar natuurlijk maakt dat me nog meer trots op het feit dat ik voor de Scuderia heb gereden”, aldus Johansson die uiteindelijk net een overwinning misliep bij Ferrari. “In 1985 had ik de Grand Prix van Imola kunnen winnen, maar twee ronden voor het einde kwam ik in leidende positie tot stilstand doordat de brandstof op was. Dat was een zeer pijnlijk en waarschijnlijk ook bepalend moment in mijn carrière.”

“Als ik die race zou hebben gewonnen, dan denk ik dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig McLaren en Ferrari-coureur: “Zelfs Senna leerde van Prost”