Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig Mercedes-directeur Andy Cowell niet aan de slag bij Red Bull Powertrains

Voormalig Mercedes-directeur Andy Cowell niet aan de slag bij Red Bull Powertrains

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft onthuld dat voormalig Mercedes-directeur Andy Cowell naar verwachting niet op de nieuwe motorenafdeling van het F1-team gaat werken. De Brit heeft op dit moment geen interesse om terug te keren naar de koningsklasse van de autosport . “Andy is een ongelofelijk getalenteerde engineer”, vertelde Horner aan Sky F1. “Ik denk dat alles wat hij bereikt heeft in de Formule 1 voor zichzelf spreekt. Maar Andy wil ook andere activiteiten nastreven, andere dingen ondernemen. Dat is op dit moment zijn prioriteit. Maar we trekken ook nog enige andere grote talenten aan en kijken er naar uit om te zijner tijd wat aankondigingen te doen, terwijl wij deze onderneming aan het opbouwen zijn.” Als de teambaas van Max Verstappen wordt gevraagd naar het aantrekken van Mercedes-engineer Ben Hodgkinson, zegt hij dat dit een logische kandidaat voor hem was.

“Het mag duidelijk zijn dat Mercedes zulk mooi werk heeft gedaan, niet alleen in de afgelopen zeven jaar met het hybride tijdperk”, vertelt Horner. “Ook in de jaren daarvoor met de V8. Natuurlijk doe je je ‘due diligence’, je kijkt rond naar wat de talenten zijn, we hebben er hier veel van de in de UK wonen en Ben’s naam kwam absoluut naar voren. Hij was een duidelijke kandidaat en ik was absoluut heel blij toen hij instemde om zich bij het team te voegen voor dit gave nieuwe hoofdstuk in de Red Bull-historie van de Formule 1.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig Mercedes-directeur Andy Cowell niet aan de slag bij Red Bull Powertrains