Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig Mercedes-kopstuk: "Schumacher stuurde zelf op ontslag aan"

Voormalig Mercedes-kopstuk: “Schumacher stuurde zelf op ontslag aan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uiteindelijk zou Lewis Hamilton met Mercedes de successen behalen waar Michael Schumacher van 2010 tot en met 2012 niet bij in de buurt kwam. Maar volgens voormalig Mercedes-motorsportchef Norbert Haug heeft Hamilton zijn successen wel deels te danken aan Schumacher: “Michael heeft geweldig werk geleverd in de opbouwfase van het team”, aldus Haug in gesprek met Motorsport-Total . “Hij heeft de basis gelegd voor Lewis’ succes.”

Schumacher zijn plekje bij het team werd in 2013 overgenomen door Hamilton. Geruchten over een gedwongen ontslag van Schumacher, die plaats zou moeten maken voor Hamilton, hebben altijd rondgezongen, maar Haug weerspreekt die verhalen met klem: “Ik ken weinig geruchten uit de wereld van de Formule 1 die uiteindelijk waar bleken te zijn.”

“Er is niemand op straat gezet. Het was een geleidelijk proces, waarin Michael zelf de touwtjes volledig in handen had”, aldus Haug, die zich niet wenst te wagen aan de vraag wie van de twee recordkampioenen de beste coureur is.

“Ik denk dat als Schumacher en Hamilton in hun eigen hoogtijdagen tegen elkaar hadden gestreden er doorgaans niet meer dan een paar duizendsten tussen hen had gezeten. De twee hadden bovendien altijd het grootste respect voor elkaar. Nooit is er een onvertogen woord gevallen tussen Schumacher en Hamilton.”

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull -toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365. Het Corona-virus heeft Nederland weer in zijn greep en raakt ook de autosportwereld hard. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus onder controle krijgen en in 2021 weer gave (race-)events hebben mét publiek.

Download nu de officiële Corona App – Coronamelder van de Rijksoverheid. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig Mercedes-kopstuk: “Schumacher stuurde zelf op ontslag aan”