Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig Mercedes-teambaas leeft mee met Wolff: "Niet goed voor mijn bloeddruk"

Voormalig Mercedes-teambaas leeft mee met Wolff: “Niet goed voor mijn bloeddruk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met Max Verstappen en Lewis Hamilton heeft de Formule 1 eindelijk weer eens twee echte titelkandidaten die volle bak tegen elkaar strijden om het wereldkampioenschap. Ross Brawn, de Managing Director, Motorsport van de F1, heeft dat de laatste jaren nogal gemist.

“Wat we nu zien is een klassieke strijd om het kampioenschap waardoor we ons realiseren wat we de afgelopen jaren hebben gemist”, schrijft hij in zijn column voor Formula One. “We houden van een gevecht tussen twee teams om het kampioenschap, en als we dat niet kunnen krijgen dan willen we twee teamgenoten die strijden om de titel.”

Volgens Brawn ontbrak het in de Formule 1 aan die aspecten sinds Nico Rosberg in 2016 wereldkampioen werd ten koste van zijn teamgenoot Lewis Hamilton. “Het is fantastisch om zo’n verbeten gevecht te zien. Het wordt ook op de juiste manier gevoerd, tussen teams en coureurs. Het geplaag en de technische discussies erbij zijn allemaal onderdeel van de Formule 1.”

Brawn, die voorheen teambaas van Mercedes was, ziet ook dat zijn oude team het lastig heeft. “Het was duidelijk dat Mercedes verrast werd door de kracht van de undercut. Wat zich ontvouwde in de race klopte niet met hun berekeningen. Dat was de verrassing. Daarna was het een kwestie van wie als eerste de trekker overhaalt met een eventuele tweede stop.”

“Als iemand dat doet, kan je niet een ronde later stoppen, want dan ben je te laat. Dan ben je verslagen en moet je wel lang doorgaan”, vervolgt Brawn. “Het was vrij dapper van Red Bull om in leidende positie te stoppen, want ze wilden geen herhaling van Barcelona. Het was een zeer competitieve en agressieve aanpak van Red Bull met een geweldige afloop.”

Lof was er van Brawn ook voor Lewis Hamilton. “Wat hij demonstreerde was zijn talent om in moeilijke omstandigheden meer uit zijn banden te halen vergeleken met Valtteri, die duidelijk meer van zijn banden vroeg. Lewis is een meester in het uitknijpen van performance. Ik was er vijf ronden voor het einde nog steeds niet van overtuigd dat Max hem zou pakken, zo indrukwekkend was Lewis in die stint. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig Mercedes-teambaas leeft mee met Wolff: “Niet goed voor mijn bloeddruk”