Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig pechvogels steunen Norris: "Ik weet hoe hij zich voelt"

Voormalig pechvogels steunen Norris: “Ik weet hoe hij zich voelt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Charles Leclerc zag in 2019 zijn eerste Grand Prix-zege in rook op gaan toen zijn Ferrari -motor plots gebreken vertoonde. George Russell zag vorig jaar zijn eerste zege plots als sneeuw voor de zon verdwijnen toen Mercedes zijn pitstop verpestte en hij een lekke band kreeg.

Lando Norris is de volgende in het rijtje jongelingen die op dramatische wijze een eerste Formule 1-zege op zijn borst kon schrijven. In Rusland ging hij lang aan de leiding en leek hij Hamilton van zich af te kunnen houden, totdat de regen kwam en de jonge Brit te laat een pitstop maakte.

In gesprek met onder meer RacingNews365 spreken Leclerc en Russell hun steun uit voor hun leeftijdsgenootje Norris. “Het is de grootste nachtmerrie van elke coureur die aan de leiding gaat om regen te zien op zijn vizier. Je kan het haasje zijn als je een pitstop maakt, maar ook als je er geen maakt. Het is een verlies-verlies-situatie”, aldus Russell.

“Ik heb het ook al eens meegemaakt”, vervolgt hij. “Dit doet zeer, maar Lando zal er weer bovenop komen. Hij moet het positieve er van in zien en vroeger of later zal die overwinning vanzelf wel komen”, aldus de Williams-coureur, wiens concurrent Leclerc ook weet hoe Norris zich voelt.

“Het is zwaar. Ik kan me voorstellen hoe Lando zich voelt, want hij maakte deel uit van het beslissingsproces, dus hij zal zich misschien heel schuldig voelen. Maar hij is een geweldige coureur en dat heeft hij dit jaar al meerdere malen laten zien. Hij heeft een sterk seizoen en hij zal hier van leren. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn eerste race wint. Na zo’n race hoeft hij zich niet zo klote te voelen”, aldus de Monegask. Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig pechvogels steunen Norris: “Ik weet hoe hij zich voelt”