Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig Red Bull-junior krijgt testkans bij McLaren

Voormalig Red Bull-junior krijgt testkans bij McLaren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de IndyCar rijden momenteel enkele grote autosporttalenten rond. Onze eigen Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout is daar één van, hetzelfde geldt voor Pato O’Ward. De voormalig Red Bull -juniorcoureur rijdt in Amerika voor Arrow McLaren SP en gooit hoge ogen. Hij pakte dit seizoen al twee polepositions en won zijn eerste race.

In december echter zal hij de switch naar de Formule 1 maken in het kader van een test, zo bevestigde McLaren-CEO aan onder andere RacingNews365 tijdens de bekendmaking van de Extreme E-plannen van McLaren. Hij stipt dat aan als het bewijs dat de samenwerking tussen de verschillende racetakken haar vruchten afwerpt.

O’Ward racete eerder in Europa en zoals gezegd ook namens Red Bull. Men trommelde hem in 2019 voor één race op als vervanger van Dan Ticktum in de Formule 2, waarna hij werd geparkeerd in Super Formula. Echter, binnen het licentiepuntensysteem werd zijn titel in het Indy Lights-kampioenschap in 2018 vanwege het beperkte aantal deelnemers gedevalueerd en dus was deelname van O’Ward voor Red Bull minder interessant geworden. Zodoende besloot Helmut Marko hem te laten gaan om een nieuw IndyCar-avontuur niet in de weg te staan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig Red Bull-junior krijgt testkans bij McLaren