Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig teambaas: "Grosjean had F1-races moeten winnen"

Voormalig teambaas: “Grosjean had F1-races moeten winnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In zijn tien Formule 1 -seizoenen werkte Romain Grosjean al 177 Grands Prix af. Aan het einde van het jaar staat de teller als het goed is op 181. Zijn contract bij Haas werd niet verlengd, waardoor het zeer aannemelijk is dat de Fransman na 2020 niet meer als coureur terugkomt in de koningsklasse van de autosport.

Na tien jaar in de Formule 1 staat de teller van Romain Grosjean op tien podiumfinishes, maar een overwinning kwam er uiteindelijk nooit. De afgelopen jaren kwijnt hij bij Haas weg in het achterveld, maar volgens Eric Boullier, voormalig teambaas van Grosjean bij Lotus, had de coureur de sport zeker als meervoudig winnaar kunnen verlaten.

“Romain heeft de capaciteit om Formule 1-races te winnen en hij had ook enkele races moeten winnen. Hij heeft in elke categorie waarin hij hiervoor heeft geracet kampioenschappen gewonnen. Maar in de Formule 1 is het natuurlijk iets lastiger, want je moet om kunnen gaan met de druk en je moet de juiste mensen om je heen hebben. Ook moet je op het juiste moment bij het juiste team met de juiste motor zitten”, zo legt de voormalig teambaas uit.

In zijn periode bij Lotus wist Grosjean al zijn tien podiumfinishes te veroveren alvorens hij de stap naar Haas maakte, waar hij uiteindelijk niet verder kwam dan één vierde en één vijfde plaats. Toch heeft Boullier veel respect voor zijn voormalig pupil, zo vertelt hij in de F1-podcast Beyond the Grid .

“Als je naar de seizoenen 2012 en 2013 kijkt, toen hij de teamgenoot van Raikkonen was en de Fin vaker op het podium eindigde en zelfs twee races won. Romain was toen nog jong, dus dat speelde ook mee. De snelheid is er bij hem zeker, maar toen kon hij dat niet altijd laten zien, omdat het nog wat te vroeg voor hem was.”

“Toen hij echter naar Haas overstapte kwam hij bij een team terecht dat niet de capaciteit had om op het podium te staan. Toch heeft hij enkele geweldige races gehad bij het Amerikaanse team en heeft hij vele, vele punten bij elkaar gesprokkeld.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig teambaas: “Grosjean had F1-races moeten winnen”