Het laatste formule 1 nieuws

Voormalig wereldkampioen F1 ziet twee redenen waarom Red Bull met Verstappen de titel zou kunnen winnen

Voormalig wereldkampioen F1 ziet twee redenen waarom Red Bull met Verstappen de titel zou kunnen winnen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-wereld smult dit jaar van een spannende strijd om de wereldtitel. Na zeven dominante jaren moet Mercedes dit jaar serieus rekening houden met Red Bull . Viervoudig wereldkampioen Alain Prost durft zijn geld nog niet op één van beide teams te zetten, maar ziet wel een kentering na voorgaande jaren. De Fransman ziet dat dit jaar Red Bull en Max Verstappen wel erg competitief zijn in vergelijking met F1 2020 . “Het is moeilijk om te voorspellen welk team wereldkampioen gaat worden, maar het is zeker een mooie strijd”, zegt Prost in de podcast F1 Nation. “Red Bull en Max staan er een stuk beter voor dan vorig jaar, maar het seizoen is nog lang en het kan beide kanten op gaan. Om twee redenen denk ik dat Red Bull de titel zou kunnen winnen.”

“Ten eerste begint Sergio Perez steeds beter te presteren en dat helpt het team enorm. Hij helpt Red Bull meer dan Valtteri Bottas Mercedes kan helpen. Psychologisch gezien zit Bottas in een moeilijke fase. Ik mag hem als persoon, maar hij heeft het mentaal zwaar. Voorheen was het juist Red Bull dat soms erg nerveus opereerde.”

“Daarnaast zie je een ander Mercedes. Ze maken kleine foutjes, er zijn misverstanden en nu is het Toto Wolff die soms nerveus reageert. Dat hebben we voorheen nooit gezien. Dingen veranderen en dat zou dit jaar wel eens het verschil kunnen gaan maken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalig wereldkampioen F1 ziet twee redenen waarom Red Bull met Verstappen de titel zou kunnen winnen