Het laatste formule 1 nieuws

Voormalige Koepelgevangenis is tijdelijk Walhalla voor Max Verstappen-fans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De jonge Max was meteen serieus zodra het over racen ging (foto: Jan Waalen) Zo dicht kom je anders nooit bij de Formule 1 wagen van Max (foto: jan Waalen) Een paspop in de outfit van Max Verstappen kijkt naar de bezoekers (foto: Vleugels to the Max) Midden in de koepel staan karts omringd met foto’s van Max (foto: Vleugels to the Max) “Het is voor het eerst dat ik een Formule 1-auto in het echt zie, vertelt een bezoeker verlekkerd tijdens de tentoonstelling Vleugels to the Max. De hele week ademt de voormalige Koepelgevangenis in Breda ‘Formule 1’ of eigenlijk vooral Max Verstappen. Zijn hele race-ontwikkeling is door een fotograaf min of meer toevallig vastgelegd en wordt tentoongesteld samen met zijn wagens en outfits.

In de week dat Verstappen wereldkampioen kan worden, kunnen de foto’s maar ook zijn eerste karts en auto’s gratis bewonderd worden. Dat Max leeft is meteen op de eerste dag duidelijk. Er valt geen kaartje meer te krijgen. Door coronamaatregelen mogen er ook maar tweehonderd bezoekers per uur toegelaten worden.

“De snelheid maar ook de ontwikkelingen van de techniek en sport zijn magisch”, zegt een bezoeker. “Ik kijk al sinds de jaren zeventig”, zegt iemand anders. De ietwat grijzende man: “Zo spannend was het nog nooit. Ik krijg er een knoop van in mijn maag. Het is eigenlijk te spannend.”

Fotograaf Frits van Eldik volgde oorspronkelijk coureur Jos Verstappen. Toen Jos vader werd en zijn zoon Max meenam naar het circuit, werd Max automatisch ook vastgelegd door de fotograaf. Het ventje bleek dezelfde passie en talent voor het racen te hebben als zijn vader.

“Best gevaarlijk, hij trainde al jong in de regen op gladde banden”

Hoe het mannetje uitgroeide tot de wereldtopper van nu, is te volgen op de grote belichte foto’s die gemaakt zijn door deze fotograaf. Dat de kleine jongen op de foto’s ooit nog groter in de racesport zou worden dan zijn vader, kon hij onmogelijk voorzien. Hij is hartstikke trots op de plaatjes.

“Kijk die foto van Max in zijn kart”, vertelt Frits. “Hij trainde toen in de regen op gladde bandjes. Best gevaarlijk met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voormalige Koepelgevangenis is tijdelijk Walhalla voor Max Verstappen-fans