Het laatste formule 1 nieuws

Voorpublicatie: “Het verschil tussen Mick en Max? Mick heeft geen Jos”

Voorpublicatie: “Het verschil tussen Mick en Max? Mick heeft geen Jos”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een van de hoofdstukken in ‘Formule 1 2021 – Seizoen van de herkansing’ draait om Haas-debutant Mick Schumacher . We gaan terug in de tijd en spreken uitgebreid met Frits van Amersfoort, de Nederlandse teambaas die Mick zijn eerste meters in de formuleracerij liet maken. Hieronder lees je een passage uit het boek, waarin Van Amersfoort ingaat op de verschillen en overeenkomsten tussen Mick Schumacher en Max Verstappen .

[…] Een jaar eerder maakte een andere zoon van een begenadigd Formule 1-coureur de overstap vanuit de kartsport naar de racerij. Ook hij maakte zijn eerste racemeters in dienst van Van Amersfoort , zij het een stapje hoger in het Europees kampioenschap Formule 3. Een jaar later debuteerde hij als jongste rijder ooit in de Formule 1: Max Verstappen. De vergelijking tussen Mick en Max werd al snel getrokken, mede omdat ze in hun jeugd regelmatig met elkaar optrokken. Vaders Michael en Jos waren goed bevriend en brachten heel wat vakanties samen door. Toch was het verschil tussen de twee toekomstige sterren van de sport enorm. De excentrieke lefgozer Max, en de rustige, weloverwogen Mick.

“Het verschil tussen die twee? De mensen om hen heen”, stelt de man die beide broekies liet debuteren in de autosport. “Mick heeft geen Jos om zich heen. Jos heeft Max gevormd en niemand anders. Dat is een enorm verschil. Die vorming had Mick ook kunnen hebben als dat verschrikkelijke skiongeluk van Michael niet was gebeurd. Gezien die gebeurtenis is het zeer te waarderen in het karakter van Mick dat hij het, ondanks die emotionele ballast, toch gered heeft. Daar neem ik echt mijn pet voor af.” Ook qua rijstijl is het verschil enorm, legt de teambaas uit: “Max zit altijd op de limiet van de capaciteiten van zijn auto. Dat geldt ook voor Charles Leclerc [eveneens uit de stal van Van Amersfoort, red.]. Mick werkt heel hard en doet het op zijn eigen manier. Maar ook hij zal wel moeten gaan leveren, anders is het ook voor hem snel gedaan.”

Een ding dat Mick en Max gemeen hebben, is de druk van de bekende achternaam. Dat kan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Voorpublicatie: “Het verschil tussen Mick en Max? Mick heeft geen Jos”