Het laatste formule 1 nieuws

'Voorsprong van Mercedes op Red Bull slechts 0,01 seconde'

‘Voorsprong van Mercedes op Red Bull slechts 0,01 seconde’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes maakte tijdens de eerste twee vrije trainingen in Hongarije een goede indruk, maar volgens de officiële website van de Formule 1 lijkt de voorsprong op Red Bull Racing een stuk groter dan deze daadwerkelijk is. Het belooft daarom een spannende kwalificatie te worden.

Max Verstappen behaalde tijdens de eerste vrije training de snelste tijd, maar moest een paar uur later de Mercedes-wagens voor zich laten. De Nederlandse rijder klaagde veel over zijn balans, waarvan Hamilton minder last leek te hebben.

“Mercedes leek het best met de omstandigheden om te kunnen gaan en voerde in VT2 de tijdenlijst aan met een marge van ongeveer drie tienden van een seconde op kampioenschapsleider Max Verstappen. Maar als de rondetijden worden aangepast om rekening te houden met de hoeveelheid brandstof en de banden, is de voorsprong van Mercedes op Red Bull slechts 0,01 seconde – wat met andere woorden betekent dat het te spannend is.” Red Bull sterk in bochten

De krachten van beide teams zijn vervolgens simpel aan te wijzen. “Volgens onze gegevens zijn de Zilverpijlen in de langzame en snelle bochten in het voordeel en hebben ze op de rechte stukken een comfortabele voorsprong op Red Bull – hun rivalen zijn alleen sneller in de bochten met gemiddelde snelheid.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Voorsprong van Mercedes op Red Bull slechts 0,01 seconde’