Het laatste formule 1 nieuws

Vrijdag 30 april Junkyardrace – Het leven van een Junkyardracer

Vrijdag 30 april Junkyardrace – Het leven van een Junkyardracer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aanstaande vrijdag kunnen we eindelijk weer van start. Dan zal er weer een Junkyardrace worden verreden op CM.com Circuit Zandvoort!

Door COVID-19 heeft het heel lang geduurd voordat er weer een Junkyardrace georganiseerd kon worden. Aan dat lange wachten komt aanstaande vrijdag een einde. Dan zal alweer de tiende (!) Junkyardrace worden verreden met dit keer de Formule 1 als thema. Team Autoblog is er ook weer bij, met de Alfa Romeo 156 SW Junkyardracer.

Om alvast in de stemming te komen voor de race hebben we een anekdote van een deelnemer. Deze anekdote vertelt het verhaal van de Junkyardracer van Team Beluku. Dit team heeft al 9 van de 10 edities meegedaan. Winnaar van de “Most Heroic fix (JYR IX)”, “Best Theme (JYR VII)” en “Jinx Award (JYR II)” en een 3 de plaats in de zevende editie van de JYR. Het leven van een Junkyardracer

Daar sta je dan. Vermoeid. 60.000 op de teller, maar hoe vaak je die stand hebt gezien is onbekend. In plaatst van je laatste dagen langzaam wegroesten op een verlaten parkeerplaats ben je klaar voor een tweede leven. Een tweede leven als junkyardracer. Je roemruchte carrière begint al na 400 meter test rit. “STOP POLITIE”. Na wat heen en weer zegt de agente ‘veel plezier, wat een leuke auto’.

Voor je debut wordt je opgedoft in’t geel met rode vlammen net als die stoere wagen uit Kill Bill. Je had goede zin, en reed zelfstandig naar ‘t circuit. Helaas waren de jongens nog niet niet echt aan je gewend en kreeg je meteen een klap op je neus. Snel een pleister en wat uitdeuk werk. Gelukkig kan je nog wel starten aan de race, maar naar een half uur rijden geeft je koppeling de geest. Het is voorbij met je debuut. Met weemoed denk je terug aan die tijd dat je door een kapster rond werd gereden. Je hebt in dat half uur meer geleden dan in je hele leven daar voor. Met de ambulance word je uiteindelijk thuis gebracht. Bekomen van de schrik vond je het stiekem toch wel leuk, en vraagt om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vrijdag 30 april Junkyardrace – Het leven van een Junkyardracer