Het laatste formule 1 nieuws

Vrijwilliger bij F1-race Zandvoort? Dat kost je geld

Vrijwilliger bij F1-race Zandvoort? Dat kost je geld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen op Zandvoort in 2019. Eigenlijk zou er vorig jaar al een Formule 1-race zijn op Zandvoort, voor het eerst sinds 1985. Maar corona gooide roet in het eten.

Als de pandemie dit seizoen niet weer voor problemen zorgt, dan racen Max Verstappen en de andere coureurs op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september in Zandvoort.

1450 vrijwilligers

Er zijn in totaal zo’n 1450 vrijwilligers die dit mede mogelijk maken. Voor alle functies zijn inmiddels genoeg mensen gevonden. Wel is er nog plek op de reservelijst, voor als er vrijwilligers afvallen.

Dat er zoveel mensen nodig zijn, is omdat het evenement over drie dagen is verspreid (inclusief trainingen voor de coureurs) en omdat je iemand niet van ’s ochtens vroeg tot ’s avonds laat aan het werk kunt zetten. Fans van Max Verstappen. ‘Erbij zijn’

Je krijgt zoals gezegd geen loon of vergoeding voor het vrijwilligerswerk. Je beloning ligt er mede in dat je aanwezig mag zijn bij de Grand Prix, blijkt op de website van Eventmakers , dat vrijwilligers voor onder meer de Grand Prix regelt.

“Er wordt zo goed mogelijk voor je gezorgd”, aldus Eventmakers. Dat bestaat er, getuige de site, onder meer uit dat vrijwilligers veel nieuwe mensen ontmoeten en een ‘uniek kijkje achter de schermen’ krijgen.

‘Gaaf en uniek’

Verder krijgen ze een ‘gaaf en uniek kledingpakket in de stijl van het evenement’. Ook krijg je ‘goed te eten en te drinken’, gelukkig maar. Informatiebijeenkomst en inspiratiesessie Daarnaast zijn er nog drie zaken waarmee vrijwilligers worden gelokt. Zo komt er een online informatiebijeenkomst waar vrijwilligers alle informatie krijgen die ze nodig hebben, altijd handig.Verder is er een inspiratiesessie op een ‘gave’ locatie en is er na afloop van de GP een borrel. Maar bij die laatste twee puntjes wordt wel een slag om de arm gehouden, want de coronaregels moeten dit wél toelaten. Drie dagen beschikbaar Je moet er wel wat voor over hebben om vrijwilliger te mogen zijn. Zo moet je in ieder geval 3 tot en met 5 september (dus drie dagen) beschikbaar zijn. Uiteindelijk word je maar voor één dienst per dag […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Vrijwilliger bij F1-race Zandvoort? Dat kost je geld