Het laatste formule 1 nieuws

Waar hebben de teams hun ontwikkelingstokens aan uitgegeven?

Waar hebben de teams hun ontwikkelingstokens aan uitgegeven?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakte voor het aankomende seizoen gebruik van ontwikkelingstokens bij het doorontwikkelen van de auto’s. De teams hadden niet de vrijheid die ze de afgelopen seizoenen wel hadden, door het coronavirus werd namelijk besloten om de bolides van 2020 zoveel mogelijk mee te nemen naar 2021 om zo de kosten te besparen.

De ontwikkelingstokens kunnen gebruikt worden om een specifiek deel van de auto aan te passen voor het seizoen van 2021. In eerste instantie zouden de teams voor het aankomende seizoen een compleet nieuwe auto moeten bouwen door de nieuwe reglementen die dit seizoen in zouden gaan, maar doordat het coronavirus roet in het eten gooide werd besloten om dit een jaar uit te stellen.

Daarom werd besloten om elk team twee tokens te geven die uitgegeven kunnen worden aan het doorontwikkelen van de auto van vorig seizoen. Hierdoor kan elk team maximaal twee onderdelen wijzigen en blijven de kosten beperkt. Een team kan ook besluiten om helemaal geen tokens uit te geven, zoals Haas heeft gedaan. Het gebruik van de F1 tokens

De tokens kunnen één keer gebruikt worden en is een token eenmaal uitgegeven, kan er niets meer veranderd worden aan het geplaatste onderdeel als het seizoen eenmaal begonnen is. Sommige componenten zijn gaandeweg het vorige seizoen al bevroren om doorontwikkeling te voorkomen. Het is dus niet zo dat alle onderdelen nu veranderd kunnen worden, sommigen staan al een tijd vast.

Maakt een team een fout bij het veranderen van een onderdeel van de auto, kunnen ze dit onderdeel later in het seizoen niet opnieuw veranderen. Wel kunnen ze het originele onderdeel weer terugplaatsen op de auto als het nieuw geplaatste onderdeel tegenvalt. In dit geval krijgt het team de token niet terug, uitgegeven blijft uitgegeven.

De FIA heeft een lijst gemaakt met de verschillende onderdelen waaraan tokens gespendeerd kunnen worden. Er zijn onderdelen die één token waard zijn, waar je er dus twee van kan kiezen, of onderdelen die twee tokens waard zijn. Een team moet dus goed kijken naar wat de auto nodig heeft en daarop afstemmen waar de tokens aan uitgegeven worden.

De enkele tokens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waar hebben de teams hun ontwikkelingstokens aan uitgegeven?