Het laatste formule 1 nieuws

Waarom 2010 de beste titelrace in de geschiedenis van de F1 was

Waarom 2010 de beste titelrace in de geschiedenis van de F1 was

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 , die nu aan zijn 71e seizoen bezig is, is een sport voor alle leeftijden geworden, met zijn prestaties op het gebied van techniek en talent achter het stuur die generaties na generaties hebben geboeid.

Met 70 seizoenen achter de rug hebben we al heel wat kampioenschapswinnaars gehad, gaande van Nino Farina in het eerste seizoen van 1950 tot Lewis Hamilton vorig jaar, maar welke campagne kende de beste titelstrijd? Het is subjectief natuurlijk, maar 2010 misschien wel op het puntje van de tong van elke F1-fan als de vraag wordt gesteld: “Welk seizoen had de beste titel race in de geschiedenis?”, en hier is waarom.

Voorspelbaar’ is een woord dat vaak wordt gebruikt om de afgelopen jaren van de F1 te beschrijven; Mercedes heeft zeven opeenvolgende dubbele wereldkampioenschappen gewonnen, en terwijl Red Bull dit jaar een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt, won Hamilton nog steeds de openingsrace van het seizoen.

Neem een reis terug naar 2010, en ‘voorspelbaar’ werd helemaal weggelaten uit F1 vocabulaire.

Als we de statistieken aller tijden van de 27 coureurs die deelnamen aan het seizoen 2010 bij elkaar optellen, zien we 22 titels in het coureurkampioenschap, 344 overwinningen en 843 podiumplaatsen; het was een raster dat tot de nok toe gevuld was met enorm bekwame coureurs, bijna zoals we er in de F1-geschiedenis nog nooit hebben gezien.

De uiteindelijke top 10 in het kampioenschap bestond uit: Sebastian Vettel , Fernando Alonso , Mark Webber , Hamilton, Jenson Button , Felipe Massa, Nico Rosberg , Robert Kubica, Michael Schumacher en Rubens Barrichello; alle namen die zelfs de meest casual F1-fan zal hebben gehoord van. Het was een rijder line-up heel eenvoudig gestapeld met snelheid.

Terwijl Max Verstappen de pole pakte in de twee meest recente races, is het thema van Hamilton die zich op pole kwalificeert om vervolgens in de verte weg te rijden de afgelopen vier jaar een terugkerend thema geweest, maar 11 jaar geleden kwam zoiets nog niet zo vaak voor.

In de openingsronde in Bahrein kwalificeerde Vettel zich bijvoorbeeld als P1, maar hij eindigde als P5. Alonso pakte de overwinning en een vroege voorsprong in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom 2010 de beste titelrace in de geschiedenis van de F1 was