Het laatste formule 1 nieuws

Waarom 2021 een historisch jaar wordt voor de Formule 1

Waarom 2021 een historisch jaar wordt voor de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2021 2020 is zeker een jaar om niet te vergeten, maar dan vooral vanwege alle chaos. Men hoopt dan ook dat 2021 tevens een historisch jaar wordt, maar dan vooral om de juiste redenen.

De Formule 1 had voor 2020 een kalender opgesteld die 22 races telde. Uiteindelijk zijn er aan het einde van het jaar 17 races afgewerkt, wat alsnog een knappe prestatie is gezien de omstandigheden. De koningsklasse zet echter hoog in voor 2021 en is van plan om maar liefst 23 races af te werken. Dit is een record, er zijn nog nooit zoveel Grands Prix in één seizoen verreden. De hoop is dan ook dat het coronavirus volgend jaar niet opnieuw roet in het eten zal gooien. Australië bijt zoals altijd het spits af, waarna het Formule 1-circus de hele wereld over zal reizen om de rest van de kalender te voltooien.

Artikel gaat verder onder video Er zullen in 2021, net zoals in het huidige seizoen, verschillende double headers worden verreden. Zo wordt de race in Australië gevolgd door een Grand Prix in Bahrein. Daarnaast zijn Azerbeidzjan-Canada, Frankrijk-Oostenrijk, VS-Mexico en Saoedi-Arabië-Abu Dhabi zogenaamde back-to-back races. Daar houdt het echter niet op. Er zullen namelijk ook twee triple headers plaatsvinden na de zomerstop in 2021. Zo vormen België, Nederland en Italië zo’n drieluik, alsmede Rusland, Singapore en Japan. Om in 2021 nog even een voorbeeld te nemen aan het huidige seizoen worden er maar liefst zes races in zeven weken verreden. ‘First Lap’ van Max Verstappen op CM.Com Circuit Zandvoort in maart 2020 met de RB8 (fotograaf Wouter Kingma) Een ander feit is de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië. De avondrace zal verreden worden in Jeddah, de op één na grootste stad als er gekeken wordt naar inwoners. Het Arabisch Koninkrijk zal het 33e land worden om een Formule 1-race te organiseren.

En last but not least zal het een jaar om te herinneren worden voor Max Verstappen en al zijn fans. Er wordt namelijk voor het eerst sinds 36 jaar een Grand Prix verreden in Nederland. Eigenlijk zou het spektakel dit jaar natuurlijk al losbarsten in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom 2021 een historisch jaar wordt voor de Formule 1