Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Alfa Romeo tóch niet wordt overgenomen door Andretti

Waarom Alfa Romeo tóch niet wordt overgenomen door Andretti

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Michael Andretti werd de overname niet gedwarsboomd door de financiële investering die nodig was om Alfa Romeo over te nemen. De Amerikaan was van plan om een meerderheidsaandeel in het Formule 1 -team te kopen, maar door een meningsverschil over het besturen van het team gaan de plannen nu definitief niet door.

“Ik wil een einde maken aan een aantal geruchten”, laat Andretti weten. “De geruchten dat de deal niet doorging door financiële redenen kan niet verder verwijderd zijn van de waarheid. Dit had er helemaal niets mee te maken.” De Amerikaan legt uit dat op het allerlaatste moment de onderhandelingen stukliepen.

“Het komt er eigenlijk op neer dat er een meningsverschil was over wie zeggenschap heeft over het team, dit gebeurde in de laatste uren van de onderhandelingen. Dát is uiteindelijk waardoor de deal niet doorging. Ik heb altijd gezegd dat als het er niet goed uitziet, we het niet doen. En dit gebeurde.”

Andretti sluit niet uit dat er in de toekomst andere mogelijkheden zijn om toe te treden in de Formule 1. “We blijven kijken naar andere opties”, laat hij weten. “We konden de voorgelegde deal niet accepteren, het was gewoon niet de juiste optie voor ons op dit moment.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Alfa Romeo tóch niet wordt overgenomen door Andretti