Het laatste formule 1 nieuws

Waarom de paniek om Verstappens titelkansen overdreven is

Waarom de paniek om Verstappens titelkansen overdreven is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Turkse Grand Prix verliep qua pace teleurstellend voor Max Verstappen en Red Bull , maar het dubbele podium was een klinkend resultaat. Met zijn tweede plaats nam de Nederlander de leiding in het WK over van Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan een vijfde plaats, nadat hij de race als elfde moest starten.

Scorebordtechnisch een perfect resultaat, want Verstappen verdedigt de leiding in het WK weer. De marge is flinterdun, maar dat is het al races lang: zes punten staat hij voor op Hamilton met nog zes races te gaan. Zal dit de laatste keer zijn dat Max of Lewis de leiding af moet staan? Waarschijnlijk niet.

In Turkije ging de RB16B niet bijzonder goed, maar zo dramatisch als de prestaties werden weggezet was het allerminst. Ik las dat zelfs McLaren, Ferrari én AlphaTauri sneller zouden zijn geweest dan de Red Bull. Een blik op de tijdenlijst leert toch echt dat Verstappen derde stond in de kwalificatie uitslag en als tweede de race finishte. Natuurlijk, Max haalt meer uit de Red Bull dan erin zit, maar dat ook Sergio Perez ein-de-lijk weer op het podium stond, geeft aan dat het allemaal niet zo dramatisch was als men doet voorkomen.

Dat Mercedes momenteel de snellere auto heeft, dat moge duidelijk zijn. Dat is eigenlijk al vanaf de Hongaarse Grand Prix het geval. Verstappen scoorde daar weinig punten door de ‘bowlingbal’-actie van Bottas, maar de Mercedessen waren er een klasse apart. Lewis pakte het cadeautje echter niet uit door een grote strategische fout te maken en de race als enige te starten op de intermediates.

In België was Mercedes sneller, maar sloeg Verstappen toe met pole in de verregende kwalificatie. In Monza was Mercedes serieus sneller, maar ging Hamilton in de fout bij de start van de sprintrace. De Dutch GP was een oranjefeestje, maar Verstappen moest de ballen uit zijn broek rijden om Hamilton van het lijf te houden. De tijd van makkelijke zeges voor Red Bull lijkt voorbij.

Maar het team is niet zo kansloos als soms wordt geroepen. In Italië en Rusland zou Red Bull veel tekort komen, maar het gat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom de paniek om Verstappens titelkansen overdreven is