Het laatste formule 1 nieuws

Waarom de regie van het EK voetbal van de Formule 1 kan leren

Waarom de regie van het EK voetbal van de Formule 1 kan leren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het einde van de eerste helft in de wedstrijd Denemarken – Finland op het Europees Kampioenschap voetbal ging het helemaal mis. Er leek niets aan de hand te zijn, totdat voormalig Ajax-speler Christian Eriksen zonder enige aanleiding naar de grond ging. Er gingen slechts enkele seconden voorbij voordat de ernst van de situatie bij iedereen in het stadion duidelijk werd.

Een medisch team snelde naar de speler toe en voor het oog van de camera werd er begonnen met reanimatie, nadat het hart van de Deen gestopt bleek te zijn. Zijn aangeslagen medespelers vormden een haag om hem heen, maar dat voorkwam niet dat de camerabeelden onder meer precies het moment uitzonden waarop Eriksen een schok kreeg van de defibrillator.

Eriksen werd na een kwartier op het veld behandeld te zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn situatie was gelukkig al snel stabiel en hij was snel weer bij kennis. Een enorme opluchting en iedereen direct betrokken bij de situatie verdient enorm veel respect en applaus. De TV-directie echter niet; zij kunnen heel wat leren van de manier waarop er tegenwoordig in de Formule 1 wordt omgesprongen met dit soort situaties.

Enkele seconden nadat Eriksen in elkaar gezakt werd er op hem ingezoomd en was er aan zijn ogen meteen te zien dat het goed mis was. Maar goed, in het voetbal komen levensbedreigende situaties natuurlijk bijna nooit voor en aangezien het zo kort was na het incident, krijgt de regie in dat geval nog het voordeel van de twijfel voor dit moment.

Maar al snel daarna was het duidelijk dat het leven van Eriksen mogelijk in gevaar was, maar toch zagen we nog steeds de beelden van de Deen op de grond. Huilende teamgenoten werden in beeld gebracht, terwijl op de achtergrond zelfs shots te zien waren waarop hij werd gereanimeerd en geschokt werd door de defibrillator.

Vijftien minuten lang ging het uitzenden van beelden door, totdat Eriksen van het veld werd gereden op een brancard, met opnieuw een haag van spelers en doeken om hem heen. Het dieptepunt kwam echter enkele minuten daarvoor, toen de regie inzoomde op de vrouw van Eriksen, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom de regie van het EK voetbal van de Formule 1 kan leren