Het laatste formule 1 nieuws

Waarom de terugkeer van Alonso gedoemd is te mislukken

Waarom de terugkeer van Alonso gedoemd is te mislukken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2018 zei Fernando Alons o de Formule 1 na achttien jaar gedag. Dat deed hij met 311 Grands Prix, 32 overwinningen, 22 polepositions, 97 podiums en 32 overwinningen op zak. Niet bepaald een slechte statistieken om mee af te zwaaien, maar toch besloot hij afgelopen jaar dat hij nog niet klaar was met de koningsklasse.

Of de koningsklasse wel klaar is met hem, moet de komende twee jaar gaan blijkenHij tekende een tweejarig contract bij Alpine en moet het team naar nieuwe hoogtes stuwen. De Spanjaard wordt beschouwd als een van de beste Formule 1-coureurs aller tijden, maar moet zijn terugkeer op de baan nog wel waarmaken. Leeftijd

Fernando Alonso wordt in juli 40 jaar oud. De laatste keer dat er iemand van veertig jaar of ouder wereldkampioen werd, was Jack Brabham in 1966. Het geeft aan dat hij (op papier althans) wellicht over de top van zijn kunnen heen is.

Zijn reactievermogen is misschien net wat trager dan die van de jongere coureurs. Denk aan zijn teamgenoot Esteban Ocon en coureurs als Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lance Stroll en Lando Norris, die hij in het middenveld tegen zal komen. Vanaf 2022 kunnen daar ook Max Verstappen en George Russell in de Mercedes-bolide bijkomen. Twee jaar weggeweest

Natuurlijk heeft hij niet stilgezeten, maar een mislukt Indy 500-avontuur in 2019, een 21e plaats tijdens de Indy 500 van 2020 en een deelname aan de Dakar Rally in 2020 dragen niet per se bij aan zijn ontwikkeling. Wel behaalde hij succes in het World Endurance Championship, waarin hij wereldkampioen werd in de LMP1-klasse. Dat was echter in 2019.

Het is lastig om na een hiatus terug te keren in de Formule 1. Vaak wordt een coureur overgeslagen na een tussenjaar. Kijk maar naar Nico Hulkenberg, zijn Formule 1-carrière lijkt zo goed als voorbij te zijn. Ondanks zijn sterke invalbeurten in 2020, liet Red Bull hem links liggen.

In het verleden verliepen niet alle rentrees van F1-wereldkampioenen even succesvol. Denk aan Nigel Mansell, die na zijn F1-titel overstapte naar de CART-series en daar kampioen werd. Zijn terugkeer liep uit op een deceptie.

Jacques Villeneuve, de wereldkampioen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom de terugkeer van Alonso gedoemd is te mislukken