Het laatste formule 1 nieuws

Waarom dit een cruciale week is voor de toekomst van Verstappen en Red Bull

Waarom dit een cruciale week is voor de toekomst van Verstappen en Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er is inmiddels al heel veel geschreven en gezegd over de toekomst van Red Bull in de sport nu bekend is geworden dat motorleverancier Honda de sport gaat verlaten. Aan het einde van 2021 willen de Japanners de Formule 1-deur achter zich dicht trekken, waardoor het team van Max Verstappen en Alexander Albon zich momenteel in een lastig parket bevindt.

Dat Red Bull één scenario zich het liefst ziet ontvouwen voor de jaren na 2021, hebben ze al meerdere keren door laten schemeren. Als het aan Helmut Marko en consorten ligt, dan neemt men namelijk het intellectuele eigendom van Honda over en gaan ze verder met dezelfde krachtbronnen in eigen beheer. Op die manier hoeft het team niet meer afhankelijk te zijn van een andere motorleverancier en als klantenteam door het leven te gaan.

Maar, dat scenario komt wel met wat voorwaarden, want Red Bull wil dat er na 2021 een zogeheten ontwikkelingsstop wordt ingevoerd. Omdat het zelf ontwikkelen van de motoren peperduur is, ziet Marko alleen heil in het overnemen van het intellectuele eigendom van Honda als Red Bull de motor niet verder hoeft te ontwikkelen en alleen hoeft te onderhouden.

Dat stuitte in eerste instantie op verzet bij de andere motorleveranciers. Vooral Ferrari en Renault zagen een ontwikkelingsstop niet zitten, omdat zij ten opzichte van Mercedes nog een achterstand(je) hadden, die in het geval van een stop der ontwikkeling zou worden vastgezet. Niet handig voor Red Bull, dat de steun van die partijen nodig had als het haar eigen plan door zou willen zetten. Het management van het team liet vervolgens weten dat het verlaten van de sport ook een optie zou zijn.

Of het zo ver gaat komen, dat is nog maar zeer de vraag. Red Bull heeft intern een deadline gesteld voor het vinden van een oplossing. Die deadline loopt over een week af. Eind november moet er volgens Christian Horner en co. een oplossing zijn gevonden voor het probleem dat zich eind 2021 aan gaat doen. De tijd tikt momenteel dus snel, zeer snel.

Op de achtergrond wordt er momenteel uitgebreid onderhandeld over een ontwikkelingsstop en de daarbij horende […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom dit een cruciale week is voor de toekomst van Verstappen en Red Bull