Het laatste formule 1 nieuws

Waarom een brommobiel van GT Mobility ook voor ú een uitkomst is.

Waarom een brommobiel van GT Mobility ook voor ú een uitkomst is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GT Mobility in Dronten verkoopt brommobielen. Het bedrijf verwacht dat meer en meer mensen een brommobiel gaan aanschaffen. Dat heeft niet eens zozeer te maken met de vergrijzing, maar vooral met het feit dat een brommobiel relatief goedkoop is en de nieuwe modellen van alle gemakken zijn voorzien. Ze lijken steeds meer op auto’s.

Het bedrijf van Jan van de Grift en Arjan Huisman is sinds 2018 gevestigd in Dronten. Beide heren hebben niet alleen ouderen als klant. Ze helpen ook jongeren, die bijvoorbeeld door een bepaalde aandoening geen auto mogen rijden of moeite hebben met het halen van hun rijbewijs. Ook 16-plussers die comfortabel willen rijden in een brommobiel. Voor die jongeren is het vaak een luxe vervoermiddel. Ouderen die bij GT Mobility aankloppen, zijn vaak mensen die geen auto meer kunnen of mogen rijden. Ook zijn er klanten die altijd op een scooter hebben gereden en op hogere leeftijd toch liever droog zitten: „Je kunt met een brommobiel de deur uit zonder nat te worden.” Daarnaast zijn er steeds meer mensen die een brommobiel kopen als tweede auto.

Al die doelgroepen kunnen bij GT Mobility terecht. „Want wij hebben de grootste voorraad van Midden-Nederland”, zegt Arjan trots. Het bedrijf is dealer van Ligier en Microcar, twee toonaangevende merken uit Frankrijk die in Nederland samen marktleider zijn. Beide fabrikanten hebben twee types. De keuze is echter veel groter omdat er allerlei uitvoeringen zijn, van sober tot ongekend luxe.

Sommige sportieve automobilisten praten nog wel eens denigrerend over brommobielen. Lachend wijst Arjan Huisman erop dat Guy Ligier, de grondlegger van het bedrijf, een Formule 1-racer was. Alle modellen heeft hij genoemd naar zijn teamgenoot Jo Schlesser, die in 1968 overleed tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De huidige twee modellen van Ligier zijn de JS50 en de JS60.

Terug naar de basis. Wat is een brommobiel precies? „Je kunt het ’t makkelijkst omschrijven als vierwielige brommer”, legt Jan uit. Het zijn tweepersoons voertuigen, waarvoor grofweg dezelfde regels gelden als voor personenauto’s. „Je moet dus gewoon je gordel dragen en je mag niet op het fietspad rijden.”

Het grote verschil met een personenauto is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom een brommobiel van GT Mobility ook voor ú een uitkomst is.