Het laatste formule 1 nieuws

Waarom er zo'n groot gat zit tussen de GP van Bahrein en de GP op Imola

Waarom er zo’n groot gat zit tussen de GP van Bahrein en de GP op Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix van Imola Na een lange winterstop is het Formule 1-seizoen dan eindelijk weer van start gegaan. Na een fantastische race in Bahrein moeten de fans echter weer bijna drie weken afkicken van al dat racegeweld. Waarom is dat eigenlijk?

Normaliter werden de testdagen gehouden in het zonnige Barcelona, waarna het Formule 1-circus nog een paar weken thuis had om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Daarna vertrok de hele club dan naar Australië, waar de eerste Grand Prix van het seizoen gehouden werd. Dit seizoen zag deze openingsfase er echter heel anders uit. Vanwege de aanhoudende coronacrisis werden de testdagen dit jaar namelijk in Bahrein gehouden, waarna het seizoen een paar weken later afgetrapt werd op hetzelfde circuit.

Artikel gaat verder onder video

Na afloop van de spectaculaire Grand Prix van Bahrein, zullen veel mensen direct de Formule 1-kalender erbij gepakt hebben. Als je de kalender bekeken hebt, dan is de kans groot dat je van een koude kermis thuis gekomen bent. De volgende race staat namelijk pas op 18 april 2021 gepland, zo’n drie weken na de seizoensopener in Bahrein. Aangezien we normaal gesproken vrijwel altijd maar 1 week zonder race zitten, de winter- en zomerstop uitgezonderd, zou het zomaar kunnen dat je je afvraagt waarom ze hiervoor gekozen hebben. De oplossing is eigenlijk heel simpel. Ver weg van huis

Om de kosten te drukken, en het risico voor het personeel te verminderen, besloten de meeste teams om hun personeel na afloop van de testdagen in Bahrein te houden. Ook veel media besloten om in Bahrein te blijven, omdat dat de meest voor de hand liggende keuze was. Voor veel mensen betekende dit echter dat ze drie weken lang weg van huis waren en dus niet bij hun partners en kinderen konden zijn.

Ook Olav Mol heeft deze beredenering inmiddels bevestigd. “Het ging om grote groepen van de teams, en sommige media, die zowel de test als race deden en daardoor ruim 3 weken van huis waren. Dit is inclusief 90% van het materiaal”, legt Mol op Twitter uit. Ging meer om grote groepen van de teams, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom er zo’n groot gat zit tussen de GP van Bahrein en de GP op Imola