Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Haas F1 Schumacher passeert voor GP Abu Dhabi

Waarom Haas F1 Schumacher passeert voor GP Abu Dhabi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean werd afgelopen weekend teruggestuurd naar Zwitserland, nadat dokters hem uitgebreid hadden onderzocht. Zij vonden het onverantwoord voor de Fransman om al terug te keren in een F1-bolide en dus is hij inmiddels al teruggevlogen naar zijn huis in Zwitserland. Net als tijdens de Grand Prix van Sakhir, zal ook tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi Pietro Fittipaldi de vervanger zijn van Grosjean. Een opvallende keuze, aangezien Mick Schumacher en Nikita Mazepin volgend jaar de coureurs zullen zijn van het Amerikaanse Formule 1 -team.

Beide coureurs kwamen echter niet in aanmerking voor het zitje van Grosjean tijdens de GP van Abu Dhabi, ondanks dat beide coureurs geen andere verplichtingen hebben dit raceweekend. Mick Schumacher komt op de vrijdagochtend zelfs al in actie voor Haas F1, tijdens de eerste vrije training van het weekend. Schumacher leek dan ook een logische vervanger van Grosjean in Abu Dhabi, maar teambaas Guenther Steiner is van mening dat Schumacher nog even geduld moet hebben.

“Mick zal zowel vrijdagochtend als tijdens de rookie test op dinsdag in actie komen voor ons. Zo kan hij rustig wennen aan de bolide en aan het team”, aldus Steiner tegenover de Gazzetta dello Sport . “Hij heeft net het Formule 2-kampioenschap gewonnen en daarom denken we dat het geen goed moment is voor hem om nu direct zijn officiële Formule 1-debuut te maken. Dan zou er te veel druk op zijn schouders rusten.”

“Het zou in mijn ogen zelfs een fout zijn geweest om Schumacher nu al in onze bolide te zetten. Je hebt namelijk tijd nodig om aan een Formule 1-bolide te wennen. Alle ogen zouden tijdens de GP van Abu Dhabi dan ook gericht zijn geweest op hem en dat had het debuut nog moeilijker gemaakt voor hem. Het zou hem een valse start hebben kunnen opleveren in de Formule 1”, legt Steiner zijn beslissing verder uit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Haas F1 Schumacher passeert voor GP Abu Dhabi