Het laatste formule 1 nieuws

Waarom had Verstappen op het natte Imola zo'n goede start?

Waarom had Verstappen op het natte Imola zo’n goede start?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen wint op Imola 2021 (Emilia-Romagna) Max Verstappen maakte op Imola een geweldige start mee. De Nederlander die zaterdag pole-position miste door enkele minuscule foutjes en een klein technisch mankement, kwam zondagmiddag op sublieme wijze van zijn derde startpositie. Dergelijke starts op nat asfalt waren in 2020 bijna onmogelijk, zo bleek ook tijdens de GP van Turkije in 2020.

Bij de start in Turkije was de baan kletsnat. Verstappen, die als tweede startte, kwam na het doven van de startlichten niet van zijn plek. Hij verloor, terwijl zijn Honda-motor overtoeren maakte door de wegslippende achterwielen, enkele posities.

Vandaag op Imola verliep de start van Verstappen uitermate goed. Zo goed dat hij bij de start al meteen teamgenoot Sergio Perez wist te verschalken en ongeveer 700 meter verder Lewis Hamilton in bocht 1 passeerde.

Bij Sky Sports vroegen ze zich hoe Verstappen die haast perfecte start kon hebben. Ted Kravitz ging op onderzoek uit. Niet veel later kwam het antwoord. “Max Verstappen is – zo heb ik me laten vertellen – gestart in zijn tweede versnelling. Daarom had hij zulke goede tractie…”, aldus Kravitz.

Na zijn zege liet Verstappen zelf weten dat er voor het maken van de start “goede keuzes” waren gemaakt. En zo kon een eenvoudige oplossing voor het ‘startprobleem’ met de Honda-motor er voor zorgen dat de Nederlander op Imola een superstart maakte, die er aan bijdroeg dat hij zijn eerste Formule 1 -race van 2021 kon bijschrijven.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom had Verstappen op het natte Imola zo’n goede start?