Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Hamilton door stewards niet bestraft werd voor 'ophouden' Perez

Waarom Hamilton door stewards niet bestraft werd voor ‘ophouden’ Perez

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er was opnieuw veel te doen over Lewis Hamilton na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Mercedes-coureur leek Max Verstappen en Sergio Perez op te houden, maar het voorval kwam niet tot bij de stewards terecht. Daar zijn meerdere redenenen voor.

Als we er het sportieve reglement op na slaan, dan blijkt dat reglement 27.4 van toepassing is op de situatie: ” At no time may a car be driven unnecessarily slowly, erratically or in a manner which could be deemed potentially dangerous to other drivers or any other person.” Onnodig langzaam reden kan dus op een straf komen te staan. In de Formule 1 is dat vaak een gridstraf van om en nabij de drie plaatsen.

In sommige Grands Prix, waar de kans groot is op treintjes in de laatste sector tijdens de kwalificatie, bepaalt de FIA dat de outlap van een coureur voltooid moet zijn binnen een bepaalde tijd. Wedstrijdleider Michael Masi heeft dat in de rijdersbriefing op de Hungaroring niet medegedeeld en dus zou bewezen moeten worden dat Hamilton in de desbetreffende ronde plots aanmerkelijk langzamer was dan zijn eerdere outlaps of de outlaps in het algemeen van andere rijders. Mercedes naar eigen zeggen niet schuldig

Lewis’ final Q3 outlap was faster than his previous outlap, and middle of the range overall through quali. He did a couple quicker and a couple slower. — Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) July 31, 2021 Op social media laat het team van Mercedes weten dat Hamilton niets verkeerd heeft gedaan. ” Zijn laatste outlap in Q3 was sneller dan zijn vorige en over het algemeen heeft hij snellere en langzamere outlaps gereden. ” Als we naar de data kijken, dan blijkt dat de bewering van de Duitse formatie klopt.

De outlap van Hamilton waarmee hij Verstappen en Perez hinderde duurde 2 minuten en 10 seconden. De outlap van de Brit in Q2 op softs ging in 2 minuten en 17 seconden, terwijl zijn eerste ronde in Q3 op weg naar een vliegende run 2 minuten en 14 seconden duurde. Mercedes heeft dus voldoende bewijs dat Hamilton […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Hamilton door stewards niet bestraft werd voor ‘ophouden’ Perez