Het laatste formule 1 nieuws

Waarom het Franse Renault voor een Italiaan op deze belangrijke positie kiest

Waarom het Franse Renault voor een Italiaan op deze belangrijke positie kiest

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Luca de Meo is in zijn nopjes met het aantrekken van Davide Brivio. De Italiaan is erg succesvol gebleken in de MotoGP de afgelopen jaren en Renault hoopt dat Brivio ook in de Formule 1 van grote waarde gaat zijn. De Franse renstal kijkt in ieder geval erg uit naar de samenwerking.

“Italië is een reservoir van topkwaliteit, engineers, monteurs en professionals die de Formule 1 in hun DNA hebben. Daarom heb ik een Italiaan, Davide Brivio, gekozen als Racing Director” , zegt De Meo in gesprek met de Italiaanse krant Corriere della Sera . Veel vertrouwen in Brivio

Brivio was tot en met 2020 werkzaam als teambaas bij het MotoGP-team van Suzuki. Er zijn veel verschillen tussen de MotoGP en Formule 1, maar Renault ziet dat niet als een obstakel. ” Het maakt niet uit of er met of vier wielen gereden wordt. Hij is een uitstekende professional, hij kent het belang van een hecht team, het geven van een precieze rol aan iedereen en hij weet hoe hij het werk moet organiseren” , legt de CEO van Renault uit.

Renault hoopt komend seizoen het gat te verkleinen richting Mercedes en Red Bull Racing , zodat er meer WK-punten gepakt kunnen worden. “We willen het beter doen dan vorig jaar en meer podiumplekken scoren. De echte uitdaging komt voor ons echter na 2022 met de wijziging van de reglementen.” Afgelopen jaar werd Renault vijfde in het constructeurskampioenschap. Het verschil met nummer drie McLaren was negentien punten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom het Franse Renault voor een Italiaan op deze belangrijke positie kiest