Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Honda ook volgend jaar alles voor Verstappen en Red Bull gaat geven

Waarom Honda ook volgend jaar alles voor Verstappen en Red Bull gaat geven

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel toen Honda begin oktober een persconferentie inlaste op het hoofdkantoor in Japan en de wereld meedeelde dat de autofabrikant na 2021 de Formule 1 als motorleverancier ging verlaten.

Na volgend jaar zal Red Bull dus op een andere manier verder moeten. Hoe ze dat gaan doen is weer een heel ander topic, maar voor nu kijken we vooral vooruit naar het volgende seizoen. Links en rechts werd gevreesd dat de Japanners niet meer alles zouden geven wetende dat zij eind volgend jaar de sport verlaten, maar de kans dat dat gebeurt lijkt klein. Honda verlaat de sport niet vanwege het geld

Ten eerste hebben de beweegredenen van Honda om de sport te verlaten weinig met geld te maken. Eind 2020 werd het contract met Red Bull verlengd, maar slechts met één jaar. Misschien was het al een voorbode, maar toen Honda een jaar later besloot de stekker uit het project te gaan trekken, gaf het aan dat het gebeurde in reactie op de veranderende (auto)wereld.

Het had dus niks te maken met bijvoorbeeld de coronacrisis. Ja, de hele auto-industrie is er door geraakt, maar de Japanners benadrukten dat dat niet de achterliggende reden was. Het ging niet om de kosten op de korte termijn, maar om de focus van de auto-industrie op de lange termijn.

“De auto-industrie bevindt zich in een periode van grote verandering. Honda wil vanaf 2050 klimaatneutraal opereren, een doel dat binnen ons bedrijf een van de hoogste prioriteiten heeft. Daarom moet Honda haar ontwikkeling richten op de toekomst en de ontwikkeling van toekomstige technologieën en technieken”, zo verklaarde de hoogste Honda-baas.

Honda zal dus zeker niet meteen alle ontwikkelingen stil gooien. Het heeft bovendien een contract met Red Bull tot en met 2021, waar het autobedrijf zich gewoon aan moet houden. De Japanners kennende zullen ze dat ook met hun volste overgave doen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding Nieuwe motor is al aangekondigd

Ook al verlaat Honda over ruim een jaar de sport als motorleverancier van Red Bull en AlphaTauri, de nieuwe krachtbron voor 2021 moet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Honda ook volgend jaar alles voor Verstappen en Red Bull gaat geven