Het laatste formule 1 nieuws

Waarom kiest Guanyu Zhou voor nummer 24? Eerste Chinese Formule 1-coureur ooit geeft tekst en uitleg

Waarom kiest Guanyu Zhou voor nummer 24? Eerste Chinese Formule 1-coureur ooit geeft tekst en uitleg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rookie Guanyu Zhou heeft zijn keuze uitgelegd om komend seizoen te gaan rijden met nummer 24 op de voorkant van zijn auto. De Alfa Romeo-coureur zegt dat het nummer behoord tot een legende waar de jonge Chinees vroeger groot bewonderaar van was. In maart is het voor de Chinees zo ver. Dan maakt Zhou zijn Grand Prix-debuut in de Alfa Romeo naast teamgenoot Valtteri Bottas. Zhou wordt daarmee de eerste Chinese Formule 1-coureur ooit.

Sinds het seizoen 2014 mogen coureurs zelf hun startnummer kiezen. Dit is gedaan om het nummer niet zomaar een nummer te laten zijn dat jaar op jaar veranderd, maar om er een merk van te maken. Vaak zit er een gedachte achter het kiezen van dit nummer. Lewis Hamilton had bijvoorbeeld het nummer 44 altijd op zijn kart zitten. Vettel koos nummer 5 omdat hij hiermee in 2001 het Europees kartkampioenschap won.

De keuze voor nummer 24 heeft bij Zhou helemaal niets te maken met de autosport. Aanleiding voor dit startnummer is basketbal legende Kobe Bryant die begin 2020 omkwam nadat zijn helikopter neerstortte. Tegen Speedweek vertelt Zhou dat Bryant een grote inspirator voor hem was in een tijd dat hij meer interesse voor deze tak van sport had dan voor de autosport .

“Wat op mij het meeste impact maakte, was de manier waarop hij leefde. Ondanks dat hij de beste speler was, bleef hij onuitputtelijk werken aan zichzelf”, aldus de Alfa Romeo-coureur.

Bryant won twee NBA-titels met de Lakers en speelde daar met de nummer 24 op zijn shirt. Na zijn overlijden heeft het team besloten om dit nummer nooit meer te gebruiken, maar het komt dus wel terug in de Formule 1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom kiest Guanyu Zhou voor nummer 24? Eerste Chinese Formule 1-coureur ooit geeft tekst en uitleg