Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Max Verstappen tegen de invoering van sprintraces in de Formule 1 is

Waarom Max Verstappen tegen de invoering van sprintraces in de Formule 1 is

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De kogel is nog niet definitief door de kerk, maar de kans dat we dit F1-seizoen minstens drie sprintraces in de Formule 1 zien is 99%. De laatste plooien moeten nog worden gladgestreken, waarbij het voornamelijk gaat om de euro’s voor de teams.

Max Verstappen staat allerminst te springen om de sprintraces. In gesprek met Ziggo Sport legt hij uit waarom hij geen voorstander is van het nieuwe format.

“Ik sta er wel open voor om het te proberen, maar uiteindelijk blijven de beste auto’s vooraan rijden. Ik denk dat er weinig zal veranderen, maar prima om het te proberen.”

“Persoonlijk zie ik veel liever dat je uitkijkt naar de race op zondag, de Grand Prix. Dat is en blijft toch altijd bijzonder. Als je teveel gaat veranderen weet je al op zaterdag wie er zondag gaat domineren.”

Verstappen hoopt dat de Formule 1 niet het reglement voor de races, maar voor de auto’s op de juiste manier gaat veranderen. “Ik denk dat het veel belangrijker is om de auto’s dichter bij elkaar te krijgen, zodat je beter kan racen.”

“Laatst zag ik een filmpje van mezelf op YouTube uit 2016 en ik schrok wel hoeveel inhaalacties er toen waren. De jaren daarna was dat vele malen minder.”

“Ik denk dan ook dat we ons meer moeten focussen op hoe we de auto’s leuker maken voor de fans. Dat je elkaar beter kunt volgen en inhalen, in plaats van dat we heel veel gaan veranderen aan het raceweekend.”

Verstappen ziet één verandering wel zitten: “De vrijdag is nu redelijk saai. Misschien moet je naar een tweedaags GP-weekend, met alleen de zaterdag en zondag.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Max Verstappen tegen de invoering van sprintraces in de Formule 1 is