Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Ocon moet vrezen voor zijn Formule 1-stoeltje

Waarom Ocon moet vrezen voor zijn Formule 1-stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Esteban Ocon was een veelbelovend talent en nam het in de juniorklassen op tegen onder meer Max Verstappen , met wie hij prachtige duels uitvocht. Mercedes haalde hem bij het juniorprogramma en gaf hem in 2016 een stoeltje gaf bij achterhoedeteam Manor. Het jaar daarna vond Toto Wolff voor hem een plekje bij Racing Point , waar hij klaargestoomd werd voor een Mercedes-zitje.

Na twee seizoenen bij het roze team werd hij echter vervangen door Lance Stroll en moest hij in 2019 een jaar lang als Mercedes-reserve toekijken vanaf de zijlijn. Toch kon hij in 2020 weer aan de bak. Niet als coureur van Mercedes, maar als coureur van Alpine. Bij de Franse renstal tekende hij een contract voor twee seizoenen, dat dit seizoen afloopt. Terugkeer (nog) niet zo succesvol als gehoopt

Na een hiatus van een seizoen keerde Esteban Ocon afgelopen jaar weer terug op de Formule 1-grid. Dat deed hij bij Alpine. Na een jaar aan de zijlijn verwachtte de Fransman snel weer op snelheid te zijn, maar dat bleek lastiger dan verwacht. Ocon begon tegenvallend aan het seizoen en moest hij veel terrein toegeven ten opzichte van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Ocon kende ook wat technisch malheur, waardoor hij tijdens de Grands Prix enkele keren uitviel. Hoe langer het seizoen voortduurde, hoe dichterbij de Fransman bij Ricciardo kwam, maar het verschil in de eindstand van het klassement was groot.

Ricciardo eindigde knap op de vijfde plaats, met 119 punten, terwijl Ocon niet verder kwam dan iets meer dan de helft van dat aantal: 62 punten. Dat was goed genoeg voor slechts een twaalfde plaats. Wel trakteerde hij zichzelf aan het einde van het jaar op zijn eerste Formule 1-podium tijdens de knotsgekke Grand Prix van Sakhir.

Fernando Alonso keert terug bij Alpine (de nieuwe naam van Renault) en zal als tweevoudig wereldkampioen een geduchte concurrent zijn voor Ocon, die op zijn minst in het spoor van de Spanjaard zal moeten blijven om een goede indruk achter te laten.

Artikel gaat verder onder de afbeelding . Mercedes houdt hem niet zomaar meer de hand boven het hoofd

Als Mercedes-junior […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Ocon moet vrezen voor zijn Formule 1-stoeltje