Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Schumacher het niet gemakkelijk krijgt naast Mazepin

Waarom Schumacher het niet gemakkelijk krijgt naast Mazepin

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Mick Schumacher een kans in de koningsklasse verdient, daar wordt eigenlijk nauwelijks aan getwijfeld. Los van het feit dat het mooi wordt gevonden dat de naam Schumacher terugkeert op de grid, waren de prestaties er in de opstapklassen ook gewoon naar. De 21-jarige Duitser werd vorig jaar kampioen in de Formule 2, na in 2018 de titel in de Europese Formule 3 te hebben behaald. De Formule 1 geldt dan als logische volgende stap. Heel anders wordt er gekeken naar het Grand Prix-debuut van Nikita Mazepin . Bij de coureur uit Moskou wordt er vooral gewezen naar de diepe zakken van zijn vader, die miljardair is.

Dat terwijl Mazepin de laatste jaren wel degelijk aardige dingen heeft laten zien op de baan. Vorig jaar schreef hij in de Formule 2 bijvoorbeeld nog twee hoofdraces op zijn naam. “Nikita is zeker niet langzaam”, zegt Oleg Karpov, die journalist is bij de Russische editie van Motorsport.com . “Maar hij heeft een bepaalde rijstijl die ervoor zorgt dat hij niet altijd tot goede resultaten weet te komen in een auto die hem niet bevalt. Nikita wil graag een stabiele achterkant en kan niet echt omgaan met overstuur. Hj worstelde daardoor in de lagere raceklassen, ook in de Europese Formule 3. Die wagens lagen hem niet. Maar zijn doorbraak kwam in de GP3, toen hij eindelijk in een auto zat die bij zijn rijstijl paste.” Mazepin scoorde in 2018 vier overwinningen en vocht met Anthoine Hubert voor de titel. De Rus moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats in het kampioenschap.

In 2019 volgde de overstap naar de Formule 2. Karpov: “De Formule 2 is een goed voorbeeld van hoe gevoelig Nikita kan zijn [als het om de auto gaat]. In zijn jaar bij ART finishte hij nooit hoger dan de achtste plaats, terwijl zijn teamgenoot Nyck de Vries het kampioenschap won. Volgens hem kwam dat doordat de engineers van het team niet echt geprobeerd hebben om hem een wagen te geven waarmee hij overweg kon.” Bij Hitech ging het in 2020 heel wat beter, met overwinningen op Silverstone en Mugello en nog […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Schumacher het niet gemakkelijk krijgt naast Mazepin