Het laatste formule 1 nieuws

Waarom stopt Honda met Red Bull en gaan de Japanners wel door in Amerika? Honda geeft tekst en uitleg!

Waarom stopt Honda met Red Bull en gaan de Japanners wel door in Amerika? Honda geeft tekst en uitleg!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 werd verrast door het vertrek van Honda. Een paar dagen later werd een verlenging van het contract met de IndyCar door de Japanse fabrikant bekendgemaakt. In de IndyCar gaat Honda deelnemen met een soortgelijke motor als de huidige F1-motoren. Het deed de wenkbrauwen bij diverse partijen fronzen en Honda legt nu de reden uit. “Ons werk voor de IndyCar wordt gerund door HPD, wat een onafhankelijke partij van Honda in Amerika is”, aldus Honda F1 Managing Director Mashashi Yamamoto tegen Racefans. “We hebben overwogen om zowel de Formule 1 als het werk wat we doen in de IndyCar voort te zetten, voordat de snel aankomende vereiste voor CO2-neutraal van kracht wordt. Uiteindelijk werd besloten om de top-engineers te verplaatsen naar het werk voor de toekomstige krachtbronnen. En helaas, we zijn als gevolg daarvan niet in staat om door te gaan met de Formule 1.”

Waar het personeel dat werkzaam is aan de F1-krachtbron en nu verplaatst wordt naar andere projecten, geldt dat niet voor het personeel in Amerika. “In dit geval meld ik dat veel van ons R&D-personeel in Japan is gestationeerd. Voor het toekomstige werk moesten de engineers die toch al in Japan werkten dus voor het toekomstige werk ingezet worden. Het onderwerp was daarbij om het even: F1 of CO2-neutraal”, aldus Yamamoto.

De Formule 1 wil in 2030 CO2-neutaal worden en hoewel de doelen dus gelijkliggen, benadrukt de Japanner dat de weg daarnaartoe en het doel tussen de twee partijen verschillen. “Gezien het feit dat Honda klanten over de hele wereld heeft voor haar automobielen, haar motorfietsen en producten voor algemeen gebruik, was er een noodzaak om onze top engineers op een eerder moment te laten werken aan de toekomst van CO2-neutrale projecten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom stopt Honda met Red Bull en gaan de Japanners wel door in Amerika? Honda geeft tekst en uitleg!