Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Vettel bewust een coronavaccin weigerde in Bahrein

Waarom Vettel bewust een coronavaccin weigerde in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In Bahrein kon al het personeel, waaronder ook de coureurs een coronavaccin nemen. Sebastian Vettel weigerde dit eigenlijk, en heeft daarvoor een duidelijk argument.

Het coronavirus houdt de wereld nog altijd in zijn greep en dus is de run op coronavaccins groot. Het was dan ook opmerkelijk dat in Bahrein al het Formule 1 -personeel kon worden gevaccineerd, maar daar gaven veel niet aan thuis. Zo ook Vettel niet, die daar zijn eigen speciale reden voor heeft. Vettel weigert vaccin

‘’Het is een kwestie van principe. Ik kreeg het aanbod in Bahrein om gevaccineerd te worden, maar ik heb dat bewust niet gedaan, omdat het nog niet mijn beurt is. Het is dan maar de vraag of mijn vaccin iemand helpt die het meer nodig heeft, maar dat is een kwestie van principe’’, zegt Vettel volgens RTL.de .

De Duitser wacht daarom ook rustig zijn beurt af, en heeft helemaal geen zin om met zijn privilege als F1-coureur voor te dringen. ‘’Er zijn veel andere mensen die gevaccineerd willen worden. Heel veel zitten te wachten. Jongere mensen lopen niet zoveel risico als oudere mensen. Ik zal mij laten vaccineren, maar alleen als het mijn beurt is’’, besluit de Aston Martin-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Vettel bewust een coronavaccin weigerde in Bahrein