Het laatste formule 1 nieuws

Waarom wil Max Verstappen niet meer meewerken aan Netflix-serie ‘Drive to Survive’?

Waarom wil Max Verstappen niet meer meewerken aan Netflix-serie ‘Drive to Survive’?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen — © Red Bull Content Pool Max Verstappen liet in Austin weten dat hij niet meer zal meewerken aan de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ omdat er in de voorgaande edities een aantal dingen werden uitvergroot. Maar waar ligt de oorzaak daarvan?

De Nederlander van Red Bull liet afgelopen raceweekend in Austin weten dat hij begrijpt dat het maken van ‘Drive to Survive’ belangrijk is voor de Formule 1 om de populariteit te vergroten maar dat hij het als rijder niet leuk vind om er deel van uit te maken.

Hij vertelt dat er tijdens eerdere jaargangen wel eens een rivaliteit werd uitvergroot om de dramatiek van de reeks te verhogen en dat zint Verstappen niet, die naar eigen zeggen meer houdt van feiten en dingen die echt gebeuren.

Welke delen van de serie hij bedoelt specificeert hij niet maar wie de Formule 1 volgt kan er zich wel een beeld van vormen.

Tijdens het eerste seizoen van ‘Drive to Survive’ was Red Bull het enige team dat een race wist te winnen waar de camera’s welkom waren. Ricciardo wist in het begin van het seizoen twee races op zijn naam te schrijven terwijl Verstappen later op het seizoen de GP’s van Oostenrijk en Mexico wist te winnen.

In dat seizoen speelt Daniel Ricciardo een prominente rol en wordt Max Verstappen misschien wat minder sympathiek afgeschilderd. Tijdens de derde aflevering gaat het over de crash in Baku, waar beide Red Bull-rijders elkaar uitschakelen, de overwinning van Daniel Ricciardo in Monaco en hoe Max Verstappen daar mee omging.

Max Verstappen vergooide zijn kansen op de overwinning in het prinsdom door zijn Red Bull in de vangrails te parkeren tijdens de oefensessies. Hij legt dan aan het einde van de aflevering uit hoe hij zich voelde na de GP van Monaco.

“Ik had die race moeten winnen,” vertelde hij toen. “Het is moeilijk om het hele team zo blij te zien omdat je er zomaar bij staat. Je moet proberen te lachen en blij te zijn omdat het hele team blij is maar voor mij was dat zeker en vast het ergste moment, ik was echt niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom wil Max Verstappen niet meer meewerken aan Netflix-serie ‘Drive to Survive’?