Het laatste formule 1 nieuws

Waarom Yuki Tsunoda startnummer #22 koos

Waarom Yuki Tsunoda startnummer #22 koos

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het startnummer #22 was niet de eerste keuze van de Japanner Yuki Tsunoda. Bij volledige keuzevrijheid had hij zijn zinnen gezet op #11, maar dat wordt in de Formule 1 al gebruikt door zijn Red Bull -collega Sergio Perez .

“Dat was het nummer dat ik gebruikte toen ik nog kartte. Ik heb het echter verdubbeld naar #22”, aldus Tsunoda. De mensen die de Formule 1 al wat langer volgen, herkennen dat misschien als het startnummer van Jenson Button, iets dat ook Tsunoda niet ontgaan is: “Het is een coureur waar ik heel veel respect voor heb, zeker na het winnen van de wereldtitel in 2009.”

Het is echter ook het startnummer dat in de Formule 1 ooit werd gebruikt door Takuma Sato, één van de meer succesvolle Japanse coureurs in de Formule 1. Nog nooit echter stond er iemand uit het land van de rijzende zon op het podium. Wat Tsunoda betreft staat dat te veranderen.

“Mijn doel in de Formule 1 is het verslaan van alle andere coureurs om zo de eerste Japanse Grand Prix-winnaar in de sport te worden”, zo klinkt het ambitieus. Het is het doel voor de wat langere termijn: “Ik wil nu eerste zo snel mogelijk zo veel mogelijk leren, zodat ik snel goede resultaten kan boeken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarom Yuki Tsunoda startnummer #22 koos