Het laatste formule 1 nieuws

Waarschuwing voor Verstappen: 'Het is stoere praat, maar wel op de grens'

Waarschuwing voor Verstappen: ‘Het is stoere praat, maar wel op de grens’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes heeft voor Saoedi-Arabië en Abu Dhabi de beschikking over de betere bolide ten opzichte van Red Bull Racing . Daar is Jan Lammers van overtuigd. Bovendien is hij van mening dat Max Verstappen met zijn gedrag een beetje moet oppassen in de Formule 1 . Het zou de 24-jarige Nederlander nog wel eens duur kunnen komen te staan.

“Die weten natuurlijk nog veel beter dan wij langs de zijlijn, hoe zorgwekkend dit eventueel is” , start Lammers in de F1-podcast van de NOS over of Red Bull zich zorgen maakt. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Mercedes met de W12 gewoon de snellere wagen sinds een aantal wedstrijden na de zomerstop. ” Mercedes staat er goed voor qua equipment. De races die Max gewonnen heeft hiervoor, had Mercedes moeten winnen. Daar hebben ze steken laten vallen met bijvoorbeeld de strategie.” Wel of geen frustratie?

Verstappen presteerde maximaal door negentien punten te scoren in Qatar afgelopen weekend. Voor veel frustratie zal het niet zorgen, denkt Lammers. “Max is niet iemand die daar in reactie op zijn tegenstanders rijdt, of wat dan ook. Hij is wel iemand die heel erg creatief gefocust is, hij is heel erg bezig met wat hij zelf doet. Hij is een beetje tegen het onverschillige aan ten opzichte van alles om hem heen. Hij is heel erg met zijn eigen verhaal bezig. Max stapt eigenlijk altijd tevreden uit zijn auto, over zijn eigen inbreng.”

Meer dan een tweede plaats en de snelste ronde van de dag zat er dan ook niet in. ” Hij weet gewoon dat hij altijd ‘maximum attack’ geeft, dus hij heeft ook deze race gewoon gedaan wat hij kon. Hij wist dat hier niet meer in zat en het verschil met wat die auto kan en wat hij ermee doet, zie je natuurlijk aan Perez. Hij haalt het maximale eruit. Het is niet echt frustrerend voor hem, het is wat het is” , zegt hij. Waarschuwing Verstappen

Toch moet Verstappen in de optiek van Lammers wel een beetje op zijn tellen passen. De Nederlander is de afgelopen weken al meerdere […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Waarschuwing voor Verstappen: ‘Het is stoere praat, maar wel op de grens’