Het laatste formule 1 nieuws

Wall Street wacht vlakke opening

Wall Street wacht vlakke opening

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Beeld: ABM Financial News (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een per saldo vlakke opening na een reeks economische cijfers die een discussie onder beleggers zullen opleveren over de respons van de Federal Reserve op de aansterkende economie.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden minder dan een half uur voor opening tot 0,1 procent in het groen. De Nasdaq-future koerst af op een 0,3 procent lagere start.

Zogenaamde meme-stocks of hype-aandelen, die geliefd zijn bij online-beleggers, zoals AMC Entertainment en Gamestop zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden, na een nieuwe ronde van koopwoede op woensdag. Vooralsnog lijkt een deel van de winsten vanmiddag weer te worden ingeleverd.

De bredere aandelenmarkten weifelden deze week. De zorgen over een inflatiespiraal vervlogen en Fed-beleidsmakers gaven het signaal dat gesprekken over een aanpassing van het tempo van obligatie-opkopen in de nabije toekomst kunnen beginnen. Beleggers volgen met argusogen de uitlatingen van de Fed, om te bepalen wanneer de geldpomp, die de economie moet stimuleren, een standje lager zal worden gezet.

De orders voor duurzame goederen zijn in april onverwacht gedaald, met 1,3 procent. Een stijging van 0,9 procent was verwacht. De wekelijkse aanvragen van nieuwe werkloosheidsuitkeringen zijn sterker dan verwacht gedaald, tot 406.000, dankzij een verder aantrekkende arbeidsmarkt. Gerekend was op 425.000 aanvragen.

De groeispurt die de Amerikaanse economie doormaakt nu deze heropent, kan dicht bij zijn piek zijn, zei Andrew Cole van Pictet Asset Management. “Er komt nu waarschijnlijk een vertraging van de groei en dat is altijd een ongemakkelijk moment voor de markten.”

Afgelopen kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 6,4, waarmee het nieuwste cijfer gelijk was aan het oude.

De olieprijs daalde licht.

De euro/dollar noteerde op 1,2187. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,2193 op de borden. Bedrijfsnieuws Facebook stopt met verbod op posts die stellen dat het coronavirus door mensenhanden is gemaakt. Zondag meldde de Wall Street Journal dat drie onderzoekers uit het virologie-instituut van Wuhan in november 2019 zo ziek werden dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, op basis van een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten.HSBC gaat stoppen met bankieren voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wall Street wacht vlakke opening