Het laatste formule 1 nieuws

Wanneer wordt Miami toegevoegd aan de F1-kalender?

Wanneer wordt Miami toegevoegd aan de F1-kalender?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lang leek het erop dat Miami in 2021 op de Formule 1-kalender zou komen. Echter is het sinds de coronacrisis zeer stil geworden van de kant van Miami. De Formule 1 heeft haar plannen in de wacht gezet om te racen in Florida. Miami nog altijd op de planning

Volgens F1 CEO Chase Carey staan de plannen voor een race in Miami momenteel in de wacht. De race wordt ook niet aangekondigd voor de 2021-kalender. “We zijn nog steeds actief betrokken in Miami” , laat Carey weten volgens Motorsport-Total.com .

Er is besloten om de zaak wat rustiger aan te pakken tijdens de coronapandemie. De stad moet haar debuut op de F1-kalender gaan maken wanneer de planning wat veiliger kan worden uitgevoerd.

“We kijken zoals altijd uit naar de kans in Miami, maar we waren allebei van mening dat de slimme manier voorwaarts zou zijn om ervoor te zorgen dat we vertrouwen hebben. We willen ook goed aan een nieuwe race beginnen” , vervolgt Carey. Drie ‘nieuwe’ races in 2021

In 2021 staan door de afgelastingen van de Vietnamese en Nederlands Grands Prix van 2020 en de aankondiging van de GP van Saoedi-Arabië drie nieuwe races op de kalender. Zowel Vietnam als Saoedi-Arabië zullen intreden met een gloednieuw stratencircuit, terwijl Zandvoort voor het eerst sinds 36 jaar het decor zal zijn voor de Nederlandse Grand Prix.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wanneer wordt Miami toegevoegd aan de F1-kalender?