Het laatste formule 1 nieuws

Was 2021 voor Rob Kamphues druk? Dit jaar wordt het écht niet minder!

Was 2021 voor Rob Kamphues druk? Dit jaar wordt het écht niet minder!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ruim vijf miljoen Nederlanders zagen afgelopen december hoe Max Verstappen wereldkampioen in de Formule 1 werd. Daarmee werd Formule 1 -presentator Rob Kamphues in één klap onderdeel van Nederlandse sport- en televisiehistorie. In een driedelig interview met GPblog kijkt Kamphues terug én vooruit. Vandaag het eerste deel.

Ben je al een beetje bijgekomen van het afgelopen seizoen?
“Nou, ik ben meteen doorgegaan. Bij Ziggo ben ik al heel druk bezig met volgend seizoen. Ook waren er repetities voor mijn nieuwe theatershow met Tom Coronel en Rob van Gameren. Zodra Tom uit Dakar terugkomt, staan er twintig schouwburgen geboekt. We hebben er nog geen publiciteit aan besteed, omdat we toch niet weten of het doorgaat (vanwege de coronamaatregelen). Maar als het doorgaat, moet er natuurlijk wel een show zijn. Die voorstellingen worden allemaal anderhalf jaar van tevoren geboekt, dus we hopen dat we mogen.”

Als je een beetje rekent, heb je afgelopen jaar zeker honderd uitzendingen gedaan?
“Ja, als je Crashen in de Keuken meerekent. Het wordt niet minder komend jaar!”

Vertel!
“Ik ga de MotoGP en de Formule 1 presenteren bij Ziggo. Vanaf ergens eind februari starten we op vrijdagavond we met het Race Café. Daarin komt ook bijvoorbeeld Formule E, DTM, IndyCar en NASCAR aan bod. Als er Formule 1 is, dan doen Robert Doornnbos en ik op zaterdagmiddag de nabeschouwing van de kwalificatie. Eigenlijk niet anders dan dat we nu deden. Op zondagavond komt er in een Formule 1-weekend – ik weet het tijdstip niet precies – ook een Race Café. Daarin komt de Formule 1 en alle auto- en motorsport die er dat weekend is geweest. Dan zie je ook de samenvatting en de analyse van de Formule 1. Ook ga ik met Robert de voor- en nabeschouwing van de Formule E doen.”

En dus MotoGP?
“Ja, ik ga ook de MotoGP voor- en nabeschouwing presenteren. Toevallig heb ik deze week allemaal screentests meegedaan. We zijn nu druk op zoek naar analisten uit de motorsport. Motorcoureurs zijn ontzettend leuk volk. Alle autocoureurs kijken met ontzag naar de motorcoureurs. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Was 2021 voor Rob Kamphues druk? Dit jaar wordt het écht niet minder!