Het laatste formule 1 nieuws

Was een spin van Verstappen bij de herstart fataal geworden? FIA zegt van niet!

Was een spin van Verstappen bij de herstart fataal geworden? FIA zegt van niet!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen liet heel Formule 1 liefhebbend Nederland zondagmiddag schrikken op het circuit van Imola toen hij bijna spinde tijdens het opwarmen van zijn banden voor de herstart. Even leek er te gaan gebeuren wat Sergio Perez eerder ook al had meegemaakt, maar Verstappen had zijn plaats altijd teruggekregen in deze situatie. Dat bevestigt de FIA .

Wedstrijdleider Michael Masi stelt dat als Leclerc zijn rivaal Verstappen had ingehaald na zijn slippertje na de rode vlag, hij de Nederlander altijd weer had moeten laten voorgaan. Bij De Telegraaf meldt hij namelijk dat het opwarmen voor die rollende herstart wordt gezien als een formatieronde.

Die situatie wordt dus anders beoordeeld dan die van Sergio Perez. De Mexicaan van Red Bull Racing spinde tijdens de safety car en in dat geval mag je je verloren plekken niet goedmaken. Doordat Perez dat wel deed, krijg hij een straf van tien seconden. Geen onderzoek naar Hamilton

Dan was er nog een punt van discussie op het internet, want mocht Lewis Hamilton wel tegen de rijrichting ervoor zorgen dat zijn Mercedes-bolide weer op het asfalt terecht kwam. ” Dat wordt per situatie bekijken. In dit geval gebeurde het veilig, hij werd goed geinstrueerd door zijn team” , is Masi duidelijk. Uiteindelijk kon Hamilton dankzij de rode vlag zijn voorvleugel vervangen zonder dat dit veel tijd kostte. Bij de herstart wist de leider van het wereldkampioenschap vervolgens op te klimmen van P9 naar een tweede plaats.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Was een spin van Verstappen bij de herstart fataal geworden? FIA zegt van niet!