Het laatste formule 1 nieuws

Wassenaarder Laurens van Hoepen, kartteamlid van F1-coureur Charles Leclerc, toont zijn talent

Wassenaarder Laurens van Hoepen, kartteamlid van F1-coureur Charles Leclerc, toont zijn talent

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fotocredit: Blatter Media Karter Laurens van Hoepen heeft afgelopen weekeinde opnieuw zijn talent getoond. De pas vijftienjarige coureur uit Wassenaar werd op het circuit van Wackersdorf tweede in de prestigieuze KZ2-klasse. Als één van de jongste deelnemers in de schakelkarts was hij tijdens de eerste ronde van het EK het hele weekeinde voorin te vinden als rijder van het kartteam van Ferrari-F1-coureur Charles Leclerc.

“Het voelde goed om het podium te halen”, zei Laurens voldaan. “We hadden van tevoren getest op het circuit van Wackersdorf. Dat ging goed. Ik was erg snel. We gingen dit weekend daarom voor het podium. Ik ben blij dat het gelukt is. Wel baalde ik ervan dat ik in de finale Giacomo Pollini niet kon pakken, maar het is een goed resultaat na een goed weekend. Dit is heel goed voor kampioenschap.”

Laurens debuteerde dit jaar in de 125cc-schakelkarts na een succesvol seizoen in de OK-klasse. Daarin werd hij vorig jaar heel knap zevende in het WK. Nu, nog een stapje hoger op de kartladder, bewijst de rijder van topteam Leclerc by Lennox Racing opnieuw bij de besten te horen. “Tot nu toe gaat het erg goed, elke race rijd ik mee in de top.”

Laurens is een voormalig Nederlands kampioen in de Mini Junioren-klasse. De laatste jaren rijdt hij steevast in de zwaarste competities: EK’s en WSK en WK’s. Daarin was hij vaak voorin te vinden in de OK Junior- en OK-klasse.
Dit seizoen rijdt hij de WSK in Italië en de FIA EK- en WK-wedstrijden. “In de WSK rijd ik tussen de grote jongens, dat is in de KZ1-klasse. Die rijders hebben zoveel ervaring. Maar elke heat is het me nog gelukt naar voren te rijden. In Adria reed ik van 20 naar 11. Ik heb daar veel geleerd.”

Afgelopen weekeinde in Duitsland plukte hij daar overduidelijk de vruchten van. “Donderdag was de kartafstelling meteen goed, we hoefden alleen wat dingen te finetunen. Vrijdag hadden we drie trainingssessies en één kwalificatie. In de tweede training was ik al snel en de kwalificatie ging erg goed. Ik werd tweede en had gelijk een goed gevoel voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wassenaarder Laurens van Hoepen, kartteamlid van F1-coureur Charles Leclerc, toont zijn talent