Het laatste formule 1 nieuws

Wat als de safety car-coureur van de Formule 1 ziek wordt?

Wat als de safety car-coureur van de Formule 1 ziek wordt?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het antwoord op bovenstaande vraag luidt gelukkig ‘ja’. In een exclusief interview met RacingNews365 geeft safety car-coureur Bernd Maylander aan dat er dan een vervanger voor hem gevonden wordt in de persoon van bestuurder van medical car, Alan van der Merwe.

Op de vraag wat er gebeurt als hij onwel wordt, antwoordt Maylander in het dubbelinterview met F1-dokter Ian Roberts gevat: “Dan zal ik altijd eerst op Ian afstappen met de vraag of hij de juiste pillen voor me in huis heeft. Maar mocht ik echt niet fit genoeg zijn om mijn werk te kunnen doen, wordt ik normaal gesproken vervangen door de bestuurder van de medical car, Alan van de Merwe.”

“Voorafgaand aan het seizoen traint hij net als ik met de safety car, dus ook die auto kent hij goed”, verduidelijkt Maylander, terwijl de volgende vraag zich natuurlijk direct aandient. Want een medical car zonder bekwame bestuurder is ook niet direct aan te raden, toch? Ook daar is echter een simpele oplossing voor.

“In het geval dat Alan de safety car van mij overneemt, lopen er genoeg reserve- Formule 1 -coureurs in de paddock rond die de medical car kunnen besturen. Diegene kent die auto dan natuurlijk niet heel goed, maar dat is van minder belang dan in het geval van de safety car. In het geval van een crash hoeft de medical car misschien maar een halve ronde op snelheid bestuurd te worden.”

En wat als de F1-dokter zelf de lappenmand in moet? Ook dan is er geen reden tot paniek. Ian Roberts staat er als dokter sowieso nooit alleen voor: “Ik leg verantwoording af aan een medical delegate van de FIA die bij alle races aanwezig is en bij elke GP is ook een national dokter aanwezig, een lokale arts. Er zal te allen tijde een dokter naar de plek van een ongeval gebracht kunnen worden.”

Ziekte van de crewleden van FIA’s veiligsheidsteam kan worden ondervangen, maar hoe zit dat met mechanische pech aan de safety car of de medical car? “Dat probleem laat zich nog eenvoudiger oplossen. We hebben twee identieke safety cars en twee identieke doktersauto’s die met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat als de safety car-coureur van de Formule 1 ziek wordt?