Het laatste formule 1 nieuws

Wat betekent de afwezigheid van Hamilton voor Verstappen?

Wat betekent de afwezigheid van Hamilton voor Verstappen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wat een nieuwsweek hebben we nog voor het begin van het Grand Prix-weekend in Sakhir achter de rug. Het grootste Formule 1-nieuws is misschien wel dat Lewis Hamilton aanstaande vrijdag niet achter het stuur van zijn Mercedes W11 zal kruipen op het moment dat de vrije trainingen van start gaan.

Als een geluk bij een ongeluk voor de wereldkampioen is zijn zevende titel inmiddels al binnen en is ook de constructeurstitel al stevig in handen van het Mercedes-team. Welke gevolgen heeft de coronabesmetting echter voor de rest van de grid en in het bijzonder Max Verstappen ? Kan Verstappen ook besmet zijn?

Lewis Hamilton vertoonde pas op maandagochtend voor het eerst symptomen van het coronavirus, zo liet Mercedes in een statement weten. Dat betekent echter niet dat de Brit in de dagen daarvoor nog niet andere mensen in de Formule 1-paddock heeft kunnen besmetten. Ook zonder symptomen kan je immers al besmettelijk zijn.

Zo zagen we hem na zijn overwinning in Bahrein innig knuffelen met zijn steun en toeverlaat, zijn trainster Angela Cullen, de dame die altijd aan zijn zijde staat tijdens het Formule 1-seizoen. Zij zal ongetwijfeld ook in zelfisolatie zijn gegaan.

De Brit is ook met vele andere mensen in contact geweest. Neem bijvoorbeeld Max Verstappen, die hij na de kwalificatie en na de race tegenkwam bij de interviews en op het podium.

De Nederlander lijkt zich niet heel veel zorgen te hoeven maken, aangezien het contact niet veel verder kwam dan een boks en ze verder een groot deel van de tijd afstand van elkaar hebben gehouden. Bovendien was het meeste contact in de open lucht en hadden de coureurs een mondkapje op. De kans op besmetting van een van zijn mede-coureurs lijkt dan ook nihil.

Uit zekerheid zullen de coureurs misschien wat vaker dan voorgeschreven een coronatest uit laten voeren, maar vooralsnog heeft het er alle schijn van dat behalve Hamilton geen andere coureur besmet geraakt zal zijn. De coronatest van Verstappen die hij woensdag uit liet voeren kwam in ieder geval negatief terug. Een concurrent minder?

Dat Max Verstappen het dit weekend niet op hoeft te nemen tegen Lewis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat betekent de afwezigheid van Hamilton voor Verstappen?