Het laatste formule 1 nieuws

Wat betekent Perez' positieve coronatest voor Formule 1?

Wat betekent Perez’ positieve coronatest voor Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door velen werd er de afgelopen weken al geroepen dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat het coronavirus op zou duiken in de paddock. In Hongarije werden er al twee personen positief getest op het virus, maar dit waren personen die niet op de voorgrond werkten en niet bij de eerste races aanwezig waren.

In aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië kwam daar echter plots een positieve coronatest van Racing Point -coureur Sergio Perez bij. Wat betekent dit voor de Formule 1, nu er bij iemand die zo dicht op de actie zit het coronavirus is geconstateerd? Wat betekent het voor Sergio Perez?

Arme Sergio Perez. De Mexicaan werd zoals het hoort op weg naar het aankomende Grand Prix-weekend getest op het coronavirus. In eerste instantie bleek zijn test ‘inconclusive’, waarna hij in zelfisolatie ging en nog een coronatest onderging. Tot zijn en iedereens schrik bleek zijn test positief te zijn.

Voor hem betekent het helaas dat hij de het komende Grand Prix-weekend aan zich voorbij moet laten gaan en ook de race van volgend weekend moet missen. Logischerwijs is het risico op het besmetten van anderen in zijn Racing Point-bubbel te groot. De coureur is dan ook meteen in zelfquarantaine gegaan, zoals de regels voorschrijven. Racing Point meldt dat Perez het gelukkig goed maakt. Uiteraard is dat het belangrijkste. Het is te hopen voor de Mexicaan dat hij geen symptomen zal vertonen en dat hij niet (ernstig) ziek wordt.

De Britse regels schrijven bovendien voor dat hij dat voor minimaal tien dagen zichzelf af moet sluiten van de buitenwereld. In dat geval gaat er dus ook een streep door Perez’ tweede race op Silverstone. Het zal een klap zijn voor zijn kansen op de titel van ‘best of the rest’ in het kampioenschap. Waarschijnlijk zien we Perez op zijn vroegst terug tijdens het Grand Prix-weekend in Barcelona. Wat betekent het voor Racing Point?

Het Racing Point-team is opgeschrikt door de positieve test van Sergio Perez. Het Britse team hoopt uiteraard dat de coureur niemand anders binnen de bubbel van het team heeft aangestoken, want anders kunnen er […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat betekent Perez’ positieve coronatest voor Formule 1?