Het laatste formule 1 nieuws

Wat doen de teams met hun oude Formule 1-bolides?

Wat doen de teams met hun oude Formule 1-bolides?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de Formule 1 zullen oude spullen vrijwel nooit voor succes zorgen. Het nieuwste van het nieuwste is noodzakelijk om mee te kunnen spelen om de knikkers. Daarom werken de teams gedurende een seizoen waanzinnig hard om updates te ontwikkelen die de auto nét dat beetje sneller kunnen maken dan die van de concurrent.

Maar wat gebeurt er nu met Formule 1-bolides wanneer deze niet meer gebruikt hoeven te worden, als het jaar voorbij is en alle focus wordt gericht op het nieuwe seizoen? RacingNews365 neemt een aantal scenario’s onder de loep. Een leven als museumstuk

Voor een sport als de Formule 1, met zijn miljoenen fans wereldwijd, kan het niet anders dan dat bolides die verleden tijd zijn alsnog goed terechtkomen. En dat dat zo is, blijkt wel uit de vele musea, hotels, winkelcentra en andere plaatsen waar de bolides uiteindelijk voor even of langere tijd gestald worden. Gestript van alle technische onderdelen worden de auto’s tentoongesteld als ware kunststukken. Sommigen kun je zelfs al met een beetje spaargeld op de kop tikken, om je woonkamer verder op te leuken.

Hieronder vind je beelden van de Donington Grand Prix Collection, een inmiddels opgedoekt museum dat was gevestigd in Donington Park. Verdwijnen in de handen van verzamelaars

Over kopen gesproken, het is uiteraard ook goed mogelijk dat een Formule 1-auto in de handen van een verzamelaar belandt. In dit geval zijn het vaak de meer bijzondere bolides die verkocht of geveild worden. Neem bijvoorbeeld de Ferrari -kampioensauto’s van Michael Schumacher, die zo nu en dan opduiken en vervolgens voor miljoenen euro’s van eigenaar wisselen. Wie een minder populair exemplaar vindt, kan deze soms voor rond een ton oppikken, minder zelfs met een beetje geluk.

Een bekende verzamelaar is raceliefhebber en Jumbo-topman Frits van Eerd, wiens collectie aan oude Formule 1-wagens uitpuilt. Recent ontving hij nog een oude beker van voormalig F1-coureur Ricardo Patrese, die paste bij de Williams FW13B/6 die de Nederlander in zijn collectie heeft. Zie de foto hieronder.

Artikel gaat verder onder de afbeelding . Formule 1-teams bewaren ze zelf

Wanneer een team iets heeft gemaakt waar het trots op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat doen de teams met hun oude Formule 1-bolides?