Het laatste formule 1 nieuws

'Wat Hamilton het hele jaar al doet, hoor je nu voor het eerst ook bij Verstappen'

‘Wat Hamilton het hele jaar al doet, hoor je nu voor het eerst ook bij Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Terwijl het Formule 1 -seizoen van 2020 er nog niet eens zo lang opzit, wachten we met spanning op het aankomende seizoen. Er wordt dan ook volop teruggeblikt op het afgelopen seizoen, en volop gespeculeerd over wat dit kan betekenen voor het seizoen van 2021.

“Hij is elke keer bezig met wat er beter moet worden. Over de boordradio hoor je hem dan roepen: ‘Nee, we gaan het niet zo doen’” , zegt Plooij in gesprek met Motorsport.com . “Wat Lewis Hamilton het hele jaar al doet, hoor je nu ook een keer bij Max, voor het eerst. Dat vond ik geweldig, dat hij zei: ‘We moeten niet zo naar Mercedes kijken, we gaan onze eigen race rijden’. Daar zie je goed aan hoe hij gegroeid is.” Overwinning Abu Dhabi veelzeggend voor seizoen 2021?

Verstappen sloot het seizoen af met een dominante overwinning in Abu Dhabi. Volgens Verstappen wil dit echter niets zeggen over het aankomende seizoen, maar daar denkt Plooij anders over. “Ik denk dat hij het heel erg probeerde te downplayen, omdat iedereen maar roept dat ze het nu toch echt gaan doen.”

Intussen doen er geruchten de ronde dat Honda voor het komende seizoen een zeer sterke krachtbron heeft gebouwd, die het team van 40 pk extra zou moeten voorzien. “Dat kan een PR-praatje zijn, maar als het zo is dat er achterin die Red Bull een dijk van een motor komt te liggen, zou dat wellicht betekenen dat het heel dichtbij elkaar komt te zitten. Als dat zo is, gaat hij ‘m pakken” , aldus Plooij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Wat Hamilton het hele jaar al doet, hoor je nu voor het eerst ook bij Verstappen’