Het laatste formule 1 nieuws

Wat moet Mercedes als Hamilton daadwerkelijk stopt met de Formule 1?

Wat moet Mercedes als Hamilton daadwerkelijk stopt met de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurlijk moet je je vraagtekens plaatsen bij de opmerking van Lewis Hamilton , die zegt dat hij misschien de Formule 1 verlaat. Hij presteert op de toppen van zijn kunnen op dit moment en de kans dat hij dat met het huidige Mercedes volgend jaar weer kan doen, is levensgroot. Mercedes is de dominante factor, dus waarom niet nog een jaartje blijven hangen?

Die dominantie kan echter ook een reden zijn om juist te vertrekken. Hamilton heeft immers alles gewonnen wat er te winnen valt en heeft in dat opzicht niks meer te bewijzen. Hij is druk bezig om de grootste records van Michael Schumacher uit de boeken te rijden of ze op zijn minst te evenaren. Hij is al één van de allergrootsten aller tijden. En, zo wordt vaak gezegd, er is niks mooier dan te stoppen op je hoogtepunt. Een ijdel persoon als Hamilton kan zomaar gevoelig zijn voor dat argument.

Het is bovendien ook niet dat hij om nieuwe uitdagingen verlegen zijn. Zijn interesses houden niet op bij de autosport alleen, kijk alleen al naar zijn activiteiten in de mode-industrie of het feit dat hij af en toe al zijn tenen dipte in de muziekwereld. Zo heeft hij een single op zijn naam staan met niemand minder dan Christina Aguilera. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen. Het lijkt er dus op dat hij elders dat gespreide bedje ook kan vinden en wie hem ook in huis haalt, slechte PR zal het nooit opleveren. Een nieuwe carrière als milieuactivist? Het kan zomaar. Verstappen naar Mercedes?

Mocht Lewis Hamilton tegen alle verwachtingen in besluiten de Formule 1 vaarwel te zeggen, dan heeft dat gigantische gevolgen voor de rijdersmarkt. De vraag wie hem bij Mercedes op moet volgen dient zich als eerste aan, maar wordt niet voor het eerst dit jaar gesteld. Toen in een eerder stadium Hamilton werd gelinkt aan een mogelijke overstap naar Ferrari, werden daar ook al heel wat hoofden over gebroken.

Twee veelgenoemde namen zijn die van Max Verstappen en George Russell, maar voor beide namen gold toen al wat nu nog steeds geldt. Ze […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat moet Mercedes als Hamilton daadwerkelijk stopt met de Formule 1?