Het laatste formule 1 nieuws

Wat zijn de gevolgen van de strengere coronaregels voor de Dutch Grand Prix?

Wat zijn de gevolgen van de strengere coronaregels voor de Dutch Grand Prix?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Nederland loopt mogelijk toch weer gevaar. Eerder deze week verleende de gemeente Zandvoort de evenementenvergunning voor het raceweekend, maar nieuw maatregelen rond het coronavirus zouden alsnog voor problemen kunnen zorgen. Vrijdagavond maakte demissionair minister-president Mark Rutte bekend dat de regels in Nederland weer verder worden aangescherpt.

Formule 1-fans in Nederland zullen reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van de koningsklasse van de autosport op het circuit van Zandvoort. Zeker na de indrukwekkende beelden van afgelopen zondag op de Red Bull Ring, waar Max Verstappen voor volgepakte oranje tribunes een oppermachtige zege boekte in de Grand Prix van Oostenrijk, lijkt de hele wereld uit te kijken naar de verwachte oranjegekte op Zandvoort. Eigenlijk zou er vorig jaar al gereden worden op het circuit in de duinen, maar het coronavirus gooide roet in het eten en de Grand Prix werd afgelast. Vol huis opeens weer onzeker

Voor Zandvoort was het geen optie om een race te laten verrijden zonder de aanwezige Verstappen-fans, maar dit jaar leek het raceweekend ‘gewoon’ voor volle tribunes verreden te gaan worden. Van 3 tot en met 5 september hoopt de organisatie 105.000 bezoekers per dag te verwelkomen op het circuit, maar de nieuwe coronaregels laten dat vooralsnog niet toe. September is nog redelijk ver weg, maar onder de huidige maatregelen lijken volle tribunes niet mogelijk. Tot en met 13 augustus moeten bezoekers van evenementen anderhalve meter afstand houden en mag slechts twee derde van de capaciteit benut worden. Dutch Grand Prix in gevaar?

Als de nieuwe regels na 13 augustus weer worden opgeheven, kan de schade voor de Dutch Grand Prix meevallen, maar waarschijnlijk ontstaat er wel een probleem als dat niet het geval is. De organisatie heeft namelijk eerder al laten weten dat het evenement alleen rendabel is met volle tribunes. Het lijkt dus van groot belang dat de huidige regels na 13 augustus komen te vervallen. Anders moet er waarschijnlijk serieus geld bijgelegd worden om de Dutch Grand Prix door te laten gaan, maar ook dat is speculeren. Het enige wat we zeker weten, is dat volle tribunes onder de huidige […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Wat zijn de gevolgen van de strengere coronaregels voor de Dutch Grand Prix?